'Aangehaald'(vrijdag 27 januari 2023)

27-01-2023

Inhoud

Het wordt op enig moment anders

Watersnoodramp

Typen

8 februari vrij

Carnaval

 

Het wordt op enig moment anders

U ervaart de urgentie nog niet op onze school maar een van de grootste uitdagingen binnen het onderwijs op dit moment is de zoektocht naar voldoende personeel. We zijn daar allemaal druk mee want het is een belangrijk onderwerp. Het tekort is iedere dag op veel scholen en Kindcentra voelbaar op de werkvloer. Hoewel wij verwachten dat wij waarschijnlijk in de komende jaren nog steeds de basisbezetting kunnen regelen, zal het tekort aan onderwijzend personeel en pedagogische medewerkers op enig moment in de toekomst, net als nu al op veel scholen, ook bij ons merkbaar worden. Besturen uit de regio en de schooldirecties denken daarom samen al na over de organisatie van het onderwijs en opvang op de scholen als er onvoldoende leerkrachten en schooldirecteuren zijn.  

Watersnoodramp

Woensdag 1 februari besteden wij in alle groepen aandacht aan de Watersnoodramp, dan 70 jaar geleden. We zullen 1 februari standaard gaan opnemen in ons lesaanbod Burgerschap omdat wij ons in Nederland als waterland, door de gevolgen van klimaatverandering moeten blijven beschermen tegen het water om ons heen.

Typen

Afgelopen woensdag kregen de kinderen hun typediploma of certificaat van Dompvloet uitgereikt. De kinderen waren in september gestart met de wekelijkse type lessen op school en hun doorzettingsvermogen heeft zeker geleid tot de behaalde resultaten. Eerlijk gezegd liggen mijn aanslagen per minuut lager😊. Gefeliciteerd allemaal!

8 februari vrij

De kinderen zijn deze woensdagochtend vrij want de leerkrachten hebben een studiedag.

Carnaval

Het duurt nog even maar we vieren op vrijdag 17 februari met de kinderen Carnaval op school.

De kinderen van groep 1-2-3 mogen de hele dag verkleed op school komen. Vanaf 12.30 uur kunnen de andere kinderen zich omkleden. Op de Catwalk gaan we vast en zeker genieten van alle kinderen. De oudervereniging zorgt weer voor iets lekkers

 

typ typ