Lichtjesavond vervalt

10-01-2023

Beste ouders, bewoners 

Maandagmiddag hebben de oudervereniging en het team samen om tafel gezeten en overleg gehad over de a.s. lichtjesavond. 

We vinden het heel jammer dat wij u moeten meedelen dat de lichtjesavond donderdagavond helaas niet doorgaat. 

De weersvoorspellingen voor deze week zijn niet goed en met name de regen die is voorspeld heeft ons doen besluiten om de lichtjesavond af te blazen. 

Zowel ouders als leerkrachten vinden het niet doorgaan van deze avond natuurlijk jammer, want er  is veel tijd gaan zitten in de voorbereiding van deze avond: er waren op de route leuke activiteiten bedacht om te zien, we konden genieten van muzikale optredens en je kon mensen verkleed zien rondlopen in het bos, versierd met lichtjes. 

Kortom: 

De kunstwerken van de klassen die nat worden, de kaarsjes op de looproute, de versierde tuinen van de bewoners langs de route en het gebruik van haspels en andere techniek gaan nu eenmaal niet samen met veel regen. 

We hebben meerdere opties nog bekeken, maar ook voor vrijdag a.s. is het weer onzeker; voor de vrijwilligers is het te kort dag om weer voldoende tijd vrij te maken voor de voorbereidingen en ook bewoners willen hun spullen mogelijk gaan opruimen. 

Verplaatsen van de lichtjesavond was uiteindelijk de enige conclusie die we konden trekken. 

Dat betekent dat wij komend schooljaar in de periode tussen herfstvakantie en kerstvakantie de lichtjesavond opnieuw zullen inplannen, maar nu ook met 2 reserve-avonden. 

Kortom, het feest gaat nu niet door maar, …………wat in een goed vat zit verzuurd niet! 

De voorbereidingsgroep wil iedereen bedanken voor het meedenken en met name dank aan de bewoners, waarvan zovelen al enthousiast hebben gereageerd en creatieve voorbereidingen aan het treffen waren. 

Dank tot zover en hopelijk tot de lichtjesavond komend schooljaar. 

 

Vriendelijke groet, 

Namens Het organisatiecomité lichtjeswandeling en het team, 

 

Theresia Ruijter-Winder