'Aangehaald'(vrijdag 1 april 2022)

31-03-2022

Inhoud 

Sneeuw …….. en dat op  1 april 

Bijeenkomst opvang vluchtelingen  

Schoolvoetbal

Theaterbende Heiloo

Bericht uit ´t Oosthonk Disco

Bericht uit ´t Oosthonk Paaskleurwedstrijd

 

Sneeuw …….. en dat op  1 april 

‘Het is de hele dag 1 april’, vonden sommige kinderen en dat betekende blijkbaar dat er meer dan 1 grap mocht worden uitgehaald vandaag. In een enkele groep was zelfs een dagplanning gemaakt met grappen waar de leerkracht niets van wist. Er is veel gelachen en het was blijkbaar tijd om even ‘los’ te mogen gaan. En eerlijk is eerlijk, er zaten echt geslaagde grappen tussen.

Bijeenkomst opvang vluchtelingen  

Afgelopen maandag was ook het onderwijs vertegenwoordigd op de bijeenkomst in het Gemeentehuis Heiloo over de opvang en begeleiding van Oekraïense vluchtelingen. De scholen in Heiloo krijgen dus te maken met een grotere instroom van kinderen van vluchtelingen. Door de directies van de scholen is aangegeven dat het wenselijk is dat leerlingen vanuit het buitenland/Oekraïne allereerst worden opgevangen in een specialistische setting, een taalklas. Dit is in het belang van de kinderen, maar ook in het belang van onze collega’s.

Het uitgangspunt is dat wij dan ook de expertise kunnen benutten van de mensen die in de taalklas werken.

Schoolvoetbal

Helaas heeft de organisatie van het schoolvoetbal moeten besluiten om de eerste ronde voor groep 7/8 niet door te laten gaan. De velden zijn op dit moment besneeuwd en ondanks dat het dooit lukt het niet op tijd al het water af te voeren. Foresters heeft dus ook besloten dat de velden niet bespeeld mogen worden. De eerste ronde vindt nu plaats op 8 april en de tweede ronde op woensdag 13 april. De exacte tijden voor de tweede ronde krijgen wij nog te horen maar wij kunnen ervan uitgaan dat deze tijden waarschijnlijk hetzelfde blijven.

Theaterbende Heiloo

Jubileumvoorstelling 21-22 mei 2022 met o.a. leerlingen en oud-leerlingen van onze school.

De voorstelling van dit jaar, ‘Shake-Spier en het krankjoreme liefdesbloempje’, is een bewerking van de Shakespeare-klassieker ‘Midzomernacht-droom’ en vindt plaats in de Cultuurkoepel Heiloo. Er zijn twee voorstellingen:
- zaterdag 21 mei 19.30 uur
- zondag 22 mei 14.30 uur


Bericht uit ´t Oosthonk Disco

Hoera, er komt weer een disco in ‘t Oosthonk!

Zaterdag 9 april kunnen de kinderen weer naar hartenlust komen dansen in ´t Oosthonk tijdens onze PYJAMA disco. De kinderen mogen hun leukste pyjama aan. Voor kinderen van groep 3 tot en met 5 staat onze DJ te draaien van 18.00 uur tot 19.30 uur.

De kinderen van groep 6 tot en met 8 zijn van harte welkom van 20.00 uur tot 21.30 uur. De zaal gaat 10 minuten voor aanvang van de disco, 17.50 uur en 19.50 uur, open.

Kosten €4,- per persoon inclusief een drankje en iets lekkers.

‘De kinderen moeten opgehaald worden, we laten ze niet alleen naar huis gaan’

Tot zaterdag 9 april!

Bericht uit ´t Oosthonk Paaskleurwedstrijd

De paasdagen staan weer voor de deur en we willen graag weer een Paaskleurwedstrijd organiseren. We hebben 2 kleurplaten geselecteerd waaruit je kunt kiezen.

Diegene met de mooiste kleurplaat (per leeftijdscategorie) wint een lekkere chocoladepaashaas.

Er zijn prijzen in de volgende leeftijdscategorieën te winnen:

Categorie 1: 0-3-jarigen

Categorie 2: Kinderen uit groep 1 en 2

Categorie 3: kinderen uit groep 3 tot en met 5

Categorie 4: kinderen uit groep 6 tot en met 8

 

De kleurplaten kunnen tot en met woensdag 13 april worden ingeleverd bij Anita (Groot Barlaken 32). De kleurplaat vind je bij deze e-mail, op onze website (www.toosthonk.nl) en op onze Facebookpagina “Wijkvereniging Plan Oost”.

 

Alle ontvangen kleurplaten zullen een plaatsje krijgen op de ramen van het wijkgebouw.

Vermeld op de kleurplaat je naam, leeftijd (groep op school) en het mailadres waarop we jou kunnen bereiken als je hebt gewonnen.

 

De uitreiking zal maandag 18 april plaatsvinden in `t Oosthonk.