'Aangehaald'(vrijdag 29 oktober 2021)

29-10-2021

Inhoud

Malmberg en storing

Storing software Rekenmethodes van Malmberg

Netflix serie

Dag Fiene en Juul

Versiercommissie

Bericht uit ´t Oosthonk

Groenlicht voor pleegzorg

 

Storing software rekenmethodes van Malmberg

De kinderen rekenen vanaf groep 6 digitaal maar helaas was er deze week 3 dagen lang een storing bij de methodesoftware Rekenen van uitgeverij Malmberg. Na de tweede dag hebben wij besloten om een extra investering te doen en van de online methode ook een exemplaar van de papieren versie met handleiding te bestellen. 

Netflix serie

Squid game is een Netflix serie waarover momenteel met enige regelmaat iets in de krant staat. Hoewel de serie is bedoeld voor kinderen >16 jaar weten wij dat inmiddels in meerdere groepen kinderen een aflevering of zelfs de serie hebben bekeken. Wij hebben in het team gesproken over het mogelijk effect van de beelden op het spelgedrag van kinderen en zullen op school het buitenspel volgen.

Dag Fiene en Juul

We hebben deze week Fiene en Juul uitgezwaaid want zij gaan verhuizen naar Wehl. We wensen Fiene en Juul, zusje Sijtje en ouders Mathijs en Annemijn veel geluk en natuurlijk voor de kinderen een fijne schoolloopbaan.

Versiercommissie

Ouders, dank jullie wel voor het versieren van Hetloo.

Bericht uit ´t Oosthonk

Hoera, we gaan weer een disco organiseren!

Zaterdag 6 november kunnen de kinderen weer naar hartenlust komen dansen in ´t Oosthonk tijdens onze HALLOWEEN disco. De kinderen mogen hun mooiste Halloween outfit aan.

Voor kinderen van groep 3 tot en met 5 staat onze DJ te draaien van 18.00 uur tot en met 19.30 uur.

De kinderen van groep 6 tot en met 8 zijn van harte welkom van 20.00 uur tot en met 21.30 uur.

De zaal gaat 10 minuten voor aanvang van de disco, 17.50 uur en 19.50 uur, open.

Kosten €4,- per persoon inclusief een drankje en iets lekkers.

De kinderen moeten opgehaald worden, we laten ze niet alleen naar huis gaan. We vragen de ouders buiten te blijven wachten!

Tot zaterdag 26 juni!

Groenlicht voor pleegzorg

#Groenlicht voor pleegzorg Van 3 tot en met 10 november is de Week van de Pleegzorg. Pleegzorg Nederland en de pleegzorgaanbieders in uw regio vragen aandacht voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Want nog steeds wachten ruim 800 kinderen op een pleeggezin. Zij wonen nu nog op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Hun leven en hun vrije ontplooiing staan in de wacht. Om voor hen het licht ook op groen te zetten, zijn er meer pleegouders nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd. Te weinig pleegouders betekent dat kinderen vaker doorgeplaatst worden of dat het lang duurt voordat de juiste match voor een fijne plek in een pleeggezin is gevonden. Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezin, om ergens thuis te mogen zijn, om zelfvertrouwen op te doen en zich te kunnen ontwikkelen. Nandy (18) woont in een pleeggezin: “Ik vind dat kinderen die niet thuis kunnen wonen een nieuwe start verdienen. Ik heb blij dat ik vanaf het begin in een gezin heb gewoond en dat gun ik anderen ook. Pleegkinderen zijn heus niet altijd anders dan kinderen die gewoon thuis opgroeien. Ieder kind is weer anders.” De verschillende pleegzorgaanbieders in uw regio organiseren gezamenlijk op 16 november 2021 om 19.30 een online informatiebijeenkomst over pleegzorg. Wilt u hierbij zijn? Dan kunt u zich aanmelden via openjewereldnh@gmail.com of de website https://openjewereld.nu/regio/noord[1]holla

 

20211026_072009 20211026_072009