'Aangehaald'(15 augustus 2020)

15-08-2020

Inhoud

Eerste schooldag

Op Voeten en fietsen

Welkom

Ontvangst eerste schooldag en school verlaten

De looproute voor de kinderen

Ik ga met de rugzak naar school en neem mee

Hoera, nieuw meubilair

Gymmen

Verjaardagen en traktaties

Klassenfoto’s Coronajaar 2020

Koffie en thee

Informatie

Wanneer mag ik naar binnen?

Covid Triage check

Leerkrachten, Covid-19 en thuisonderwijs

 

Eerste schooldag

Alles is schoon en fris op school, de klassen zijn ingericht en de materialen voor de kinderen liggen klaar, dus….

Maandag zien wij iedereen weer graag uitgerust en vol energie terug op school. We hopen natuurlijk dat niemand van u en uw gezin tijdens de vakantie ziek is geworden vanwege een besmetting met Covid-19 virus en/of te maken heeft (gehad) met onrust en onzekerheid over werk.

‘Op voeten en fietsen’

Het is belangrijk dat kinderen (Veilig Verkeer Nederland) zoveel mogelijk ‘Op voeten en fietsen’ naar school komen. Vanwege de veiligheid van alle kinderen is het wenselijk dat er geen auto’s rijden of stoppen voor de school tijdens start en sluiten van de schooldag.

Welkom

Er zijn in de wijk Plan Oost nieuwe gezinnen komen wonen en daarom stromen in enkele groepen leerlingen in die van een andere school komen. Een aantal kinderen heeft voor de vakantie al een bezoekje gebracht in hun a.s. groep. Wij heten de kinderen allemaal van harte welkom op onze school en wij hopen dat zij een fijne, leerzame tijd tegemoet gaan op de Benedictusschool.

Ontvangst eerste schooldag en school verlaten

De leerkrachten ontvangen deze eerste schooldag alle kinderen vanaf 8.15 uur buiten op het plein en gaan dan om 8.30 uur als groep naar binnen. Het is net als voor de vakantie nog steeds de bedoeling dat uw kind (liefst) bij het plein afzet omdat het anders bij de start en sluiten niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Komt u wel mee het plein op dan houdt u zich vanzelfsprekend aan de 1,5 meter afstand. Oudere kinderen kunnen hun jongere broertjes zusjes uit de klas meenemen naar buiten. Maak wel een duidelijke afspraak met uw kind waar u staat te wachten. 

De looproute voor de kinderen

Dagelijks komen de kinderen van groep 8 via de ingang van de Pino naar binnen.

De kinderen van groep 3 t/m 7 komen via de hoofdingang binnen.

De kleuters komen via het kleuterplein op school en worden door een van de leerkrachten buiten op het plein opgevangen en door de andere leerkracht opgewacht in de groep.

Ik ga met de rugzak naar school en neem mee:

2 pakjes drinken voor pauze of een beker drinken waarvan het kind zelf de deksel kan opendraaien.

Een gezonde lunch

Een stukje fruit/groente

Dagelijks een schoon handdoekje i.v.m. regelmatig handen wassen op school.

Hoera, nieuw meubilair

In de 2e week van de zomervakantie werden 180 nieuwe setjes leerlingenmeubilair op school afgeleverd evenals een aantal statafels voor kinderen om ‘staand’ aan te kunnen werken. Alle tafels zijn even hoog en de stoelen zijn voorzien van voetenplankjes zodat alle kinderen in een goede zithouding kunnen werken.

Gymmen

Op deze eerste maandag van het schooljaar gaan de kinderen van groep 3-8 nog niet gymmen in de gymzaal aan de Burenweg. Vanaf volgende week zal onze vakleerkracht Tessa op de maandag de gymlessen verzorgen. A.s.  Donderdag gaan we in principe naar de gymzaal tenzij we vanwege het mooie weer buiten gymmen.

Verjaardagen en traktaties

Voorlopig zijn alleen verpakte traktaties toegestaan.

Ouders van kinderen van groep 1 t/m 3 mogen nog mee de klas in om de verjaardag kort mee te vieren in de groep. Uw aanwezigheid in het gebouw moeten wij wel registreren want we houden ons aan de richtlijn m.b.t. Triage. Vanaf groep 4 kunt u de verpakte traktaties meegegeven aan uw kind.

Klassenfoto’s Coronajaar 2020

Precies 1 dag te laat werden de foto’s met bestelcode voor de vakantie bezorgd.  Maandag krijgen alle kinderen hun persoonlijke bestelcode mee waarmee alleen in de komende week de foto nog kan worden besteld.  De groepsfoto is erg leuk en zeker een aandenken aan een bijzonder Corona schooljaar.

Koffie en thee

Helaas, er staat vanwege Covid-19 dit jaar geen koffie en thee klaar voor ouders en verzorgers om (traditiegetrouw na het wegbrengen van de kinderen op de eerste schooldag) met elkaar even bij te praten en vakantieverhalen te delen.

Informatie

Eind volgende week hopen wij het informatieboekje /jaarboekje met kalender mee te kunnen geven aan de kinderen. De kalender met o.a. informatie over vakanties en vrije dagen/uren staat al enige weken op de website van de school.

Via Fiep kunt u wel mededelingen sturen naar de leerkracht en een gesprek is vanzelfsprekend altijd mogelijk, echter in het landelijke protocol van basisonderwijs is niets gewijzigd.

Wanneer mag u naar binnen in school?

Volwassenen mogen op afspraak naar binnenkomen. Het is natuurlijk leuk om een kijkje te nemen in de klas en te zien waar uw kind zit. Dat kan in ieder geval binnenkort tijdens de ouder-kind gesprekken.

Covid Triage check

Iedereen die naar binnen wil moet eerst aanbellen zodat volgens de voorschriften een Covid Triage Check plaatsvindt. Deze check is voor iedere volwassenen die de school binnenkomt verplicht. Handig is om op www.covidtriage.nl de check te doen en deze informatie via uw scherm te delen bij binnenkomst. 

Mocht u de app niet gebruiken dan zullen wij u de volgende vragen stellen en het tijdstip van uw aanwezigheid registreren.

Had je een of meer klachten in de afgelopen 24 uur? Ja/nee

Hoesten- Neusverkoudheid -Koorts -vanaf 38 graden - Benauwdheidsklachten Ja/nee

Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)? Ja/nee

Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl zij/hij nog klachten had? Ja/nee

Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld? Ja/nee

Leerkrachten, Covid-19 en thuisonderwijs

Ouders/verzorgers komen graag even mee de school in en dat is heel logisch. De leerkrachten zouden dat ook graag zien gebeuren maar leerkrachten willen en moeten zich beschermen op de werkplek tegen COVID-19. Wij houden ons op school daarom aan 1,5 meter afstand onderling en hanteren strikt de Triage check omdat we daar allemaal belang bij hebben. Zo doen we er dus alles aan om niet besmet te raken, want bij ziekte van leerkracht, of gedwongen quarantaine kan het gevolg zijn dat kinderen een periode thuis online onderwijs krijgen.

 

Wij zijn er klaar voor en hebben ontzettend veel zin om met de kinderen aan de slag te gaan. TOT MAANDAG

 

 

Hetloo is er klaar voor Hetloo is er klaar voor
nieuw meubilair nieuw meubilair