'Aangehaald' (8 mei 2020)

09-05-2020

Maandag 11 mei gaan de deuren weer open. We zijn er klaar voor en kijken uit naar de kinderen. We zetten de punten voor u nog even op een rijtje.

Inhoud

Dank

Mr

Gezondheid

Noodopvang

Registratie van kinderen die niet naar school komen

Contact tussen kinderen, medewerkers en ouders

Hulpouders

Een mededeling voor de leerkracht

Wat zit er in de schooltas?

Het onderwijs; Invulling lestijd

Schoonmaak

Schoolmelk

Maatregelen Ventilatie-installaties

Kledinginzameling op 28 mei

Dank

Voor de meivakantie werd de indeling van de groepen bekend gemaakt. Er is voor een enkel kind nog een roosterwijziging gemaakt na overleg met de directie. Er bleek bijv. een enkel kind niet op gelijke dagen met broer en of zus te zijn ingedeeld en de werkdagen van ouders moesten soms nog worden gekoppeld aan het rooster van de A-B weken. Wij waarderen het zeer dat u de indeling als vaststaand hebt willen aannemen.

Mr

Met de Mr zijn afgelopen donderdag nog enkele punten besproken m.b.t. het opstarten na de meivakantie. Volgende week vrijdag zal de MR deze eerste schoolweek evalueren en kunnen we indien nodig wat aanpassingen maken.

Gezondheid

Kinderen met milde klachten

Kinderen die ziek zijn, neusverkouden of hoesten mogen niet naar school en wij zullen u bellen met het verzoek om uw kind op te halen als uw kind deze verschijnselen vertoont.

Personeel met milde klachten

Hetzelfde geldt voor leerkrachten en wij zullen ons best doen om in geval van een zieke collega een invaller te krijgen want klassen mogen niet worden opgedeeld over andere groepen.

Kinderen in de opvang met milde klachten en een doktersverklaring

Er is bij de Brancheorganisatie Kinderopvang navraag gedaan over kinderen met milde klachten, hooikoorts of een chronische verkoudheid hebben en die een doktersverklaring hebben. Reactie vanuit de Brancheorganisatie is: vooralsnog vallen zij onder de risicogroep en hoe vervelend ook, we kunnen niet toestaan dat we het risico lopen dat eigen medewerkers van de opvang ziek worden omdat die ene hooikoorts toch net iets anders bleek.

Noodopvang

In de komende weken is de BSO nog steeds alleen beschikbaar voor noodopvang voor kinderen met ouders die een cruciaal beroep hebben. De BSO is dus nog niet open voor kinderen die anders in gewone schoolweken naar de BSO gaan. Voor de noodopvang moet u uw kinderen al hebben aangemeld.

Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met uw locatie of een mail sturen naar Klantcontact (klantcontact@blosse.nl) en zullen we proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Registratie van kinderen die niet naar school komen
Als kinderen nog thuis gehouden worden omdat u het niet verantwoord vindt om de kinderen naar school te laten gaan, worden de kinderen geregistreerd als absent. Neemt u wel even contact op met de directie.

Kinderen die ziek zijn, worden door u via Fiep ziekgemeld.

Contact tussen kinderen, medewerkers en ouders

De kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Leerkrachten houden 1,5 meter afstand van elkaar en houden zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand van de kinderen.

Hulpouders

Er mogen geen hulpouders de school in. Wij zullen het zonder uw hulp,  bijv. leesouders, moeten stellen.

Een mededeling voor de leerkracht

Ouders mogen de school niet in, maar soms wilt u toch even wat kwijt aan de leerkracht. Wij verzoeken u om aan uw kind eventueel een briefje mee te geven als u een mededeling heeft voor de leerkracht. Er wordt in Fiep gewerkt aan een manier om een mededeling door een ouder voor de leerkracht te plaatsten. Voor nu is een briefje handig.

In- en uitgaan van het pand en looproutes

De kinderen komen dus zoveel mogelijk zelfstandig, lopend of op de fiets naar school. De richtlijnen van RIVM geven aan dat ouders niet op het plein mogen komen of in het gebouw.

De deur gaat om 8.15 uur open. Ziet u dat het druk is, dan komen de kinderen iets later dan 8.30 uur naar binnen. Uiterlijk 8.45 moet iedereen binnen zijn.

Kinderen die worden gebracht, zet u af op een plek buiten het plein. Houd u a.u.b. rekening met andere ouders die halen en brengen, om de 1,5 meter afstand te bewaren. Oudere kinderen kunnen hun jongere broertjes zusjes uit de klas meenemen naar buiten. Maak een duidelijke afspraak met uw kind waar u staat te wachten. 

De kinderen gaan ’s middags groep voor groep naar buiten en kan het iets na 14.30 uur zijn dat uw kind naar buiten komt.

De kinderen gaan met jas en schooltas rechtstreeks naar hun klas en zij beschikken de hele dag over 2 tafels die tegen elkaar staan. Op de ene tafel blijven de hele dag de spullen liggen en aan de andere tafel wordt gewerkt.

Groep 1-2 kinderen komen via de kleuteringang binnen. De ouders blijven buiten de poort en komen niet op het plein. De leerkrachten ontvangen de kinderen op het plein en nemen ze mee naar binnen. Na school laten de leerkrachten de kinderen in groepjes gaan, als er oogcontact is met de ouders.

Groep 3 kinderen gebruiken de ingang van de peuterspeelzaal. Ouders blijven buiten de hekken

Groep 4 kinderen gaan via de nooddeur op het schoolplein naar binnen, rechtstreeks de klas in.

Groep 5-8 kinderen komen via de hoofdingang.

Peuters Pino gaan via de nooddeur van de Pino (grenzend aan het grote plein) naar binnen.

Wat zit er in de schooltas?

Op de eerste schooldag nemen de kinderen alle spullen van school weer mee zoals boeken, schriften, geleende IPad met oplader!

In de rugtas zit een extra tas met:

1.een stukje klaargemaakt fruit en een pakje drinken voor de ochtendpauze

lunch; eten en drinken. Mocht uw kind niet zelf een beker of broodtrommel kunnen openmaken dan verzoeken wij u om het eten en tussendoortje in een zakje mee te geven.

2.Een handdoekje omdat kinderen meerdere keren per dag hun handen gaan wassen.

3. eventueel een flesje handgel (Hema, €2,00)

In de klas wassen de kinderen hun handen met zeep. Iedere groep heeft een flacon zeep.

De kinderen houden de schooltas de hele dag bij hun eigen tafel.

Het onderwijs; Invulling lestijd

Wij zullen veel tijd besteden aan welbevinden en verbinding tussen kinderen onderling. Het is fijn dat de kinderen elkaar en de leerkracht weer ontmoeten in een pedagogisch warm en veilig schoolklimaat. 

Er is op verzoek van de inspectie sprake van een gereduceerd aanbod.

De schooltijd wordt gebruikt om (voor) instructie te geven voor vakken zoals rekenen, taal, begrijpend lezen en spelling.

De weektaak wordt deels op school en deels thuis gemaakt. (Er is geen onlineonderwijs meer, dus geen Google Meet of Classroom met de leerkracht tenzij de leerkracht via Fiep anders aangeeft)

De gymles vervalt (RIVM regel) en er wordt buiten gespeeld.

Traktaties: Er mag helaas niet worden getrakteerd.

Pauze; de kinderen mogen alleen met hun eigen groep pauzeren. Afwisselend zullen de groepen op het plein spelen of op het gras.

Schoonmaak

Er wordt extra schoongemaakt en o.a. de tafels en deurklinken worden dagelijks gereinigd met desinfecterende spray. De deuren van de lokalen zullen niet in slot vallen zodat iedereen makkelijk in en uit het lokaal kan gaan.

Schoolmelk

In verband met de maatregelen rondom het Corona-virus vanuit de overheid, heeft Friesland Campina ook haar beleid moeten aanpassen. Zodra er weer schoolmelk wordt geleverd zullen wij dat aan u laten weten. Geeft u dus zelf nog even drinken mee voor lunch en het tussendoortje.

Maatregelen Ventilatie-installaties

Op de Benedictus hebben wij decentrale ventilatie-units van Klimaatgroep Holland.

Het betreft een automatische regeling: hoe meer leerlingen in het lokaal, hoe hoger de CO2 uitstoot en hoe meer frisse ventilatielucht er wordt toegevoerd. Het systeem beschikt daarbij over aanwezigheidsdetectie. Dit zorgt ervoor dat er geventileerd wordt zodra er één of meerdere personen in een ruimte aanwezig zijn.

Een eigenschap van ons decentrale concept is dat ieder lokaal een eigen installatie heeft, de installaties zijn luchttechnisch van elkaar gescheiden. Er is dus geen vermenging van lucht tussen lokalen. Elk lokaal wordt heel doelgericht geventileerd. Vervuilde lucht wordt per lokaal afgevoerd naar de buitenomgeving en verse frisse lucht komt, na goede filtering in de installatie.

Preventief is op verzoek van Blosse:

1.de hygiënische grenswaarde gewijzigd waardoor er veel meer frisse lucht wordt toegevoerd dan er wordt gevraagd volgens de norm Frisse Scholen Klasse toegevoerd naar de ruimte.

2. Daarnaast zijn in de meivakantie (regulier) de filters weer vervangen. 

Kledinginzameling op 28 mei

De geplande inzameling gaat door.

Wij willen u vriendelijk vragen om de ingezamelde kleding zoveel mogelijk goed bereikbaar, dicht bij de weg te plaatsen. In het geval van slecht weer zorg er dan alstublieft voor dat de Bag2School zakken goed beschermd zijn door ze bijvoorbeeld te bedekken met een plastic zeil. Wij kunnen natte zakken namelijk niet accepteren.

Voor de veiligheid zijn de chauffeurs uitgerust met latex handschoenen en mondkapjes