Groep 5

11-10-2019

Nieuws van groep 5:

We zijn de afgelopen week druk bezig geweest met het thema ’reis mee’ van de kinderboekenweek. De kinderen hebben mooie verhalen bedacht en teksten geschreven en mochten dit vrijdagmiddag op toneel laten zien. Wat een talenten. En de samenwerking ging erg goed. 

Met rekenen hebben we deze week het voor-, zij- en bovenaanzicht geoefend. Als introductie mochten de kinderen hun eigen schoen tekenen, vanaf de zijkant. 

Verder herhalen we het klokkijken: van digitaal naar analoog. Voor sommige kinderen is dit nog erg lastig. Ze mogen hier thuis ook mee oefenen. 

Met lezen werken sommige kinderen met estafette loper, op dinsdag en vrijdagochtend. Ook zijn we begonnen met tutorlezen: kinderen van groep 8 lezen samen met een aantal kinderen van onze groep. Dit gaat al erg goed. 

We besteden ook veel aandacht aan het spellen. De kinderen kennen de regels goed, maar het toepassen is soms nog lastig.

Op donderdag en vrijdag hebben we een stagiaire in de groep,  van het Horizoncollege. Joshua, welkom in onze groep en we wensen je een fijne stage toe.