Groep 3: nieuws van de week

Afgelopen week zijn wij gestart met Kern 8 van Veilig Leren Lezen. In deze kern leren de kinderen de ’nk’ klank en de ’ch’. Daarnaast is deze kern meer gericht op het begrijpend lezen. 

Op het gebied van spelling hebben de kinderen een nieuwe categorie geleerd. Namelijk het ’speciaal hakwoord’. Voor het speciaal hakwoord geldt de regel ’daar mag geen u tussen’. Woorden als melk, worm en kalf vallen onder deze categorie. 

Volgende week beginnen wij met blok B2 van rekenen. Dit blok heeft als thema ’De kinderboerderij’. De kinderen leren in dit blok verhoudingen(hoeveel dieren passen er in de wei?) en we gaan verder met geldsommen. Vooral het aanvullen staat centraal (ik heb €7 hoe maak ik hier €15 van?). Daarnaast leren wij hoe wij tientallen kunnen samenvoegen(18=10+..). 

Donderdag 14 en vrijdag 15 maart is stagiaire Tamara bij ons in de groep. Zij zit op de middelbare school en volgt een ’snuffelstage’. 

Voor de Kunstcarrousel zijn wij op zoek naar ouders die willen helpen. De Kunstcarrousel is op vrijdag 22 en 29 maart en vrijdag 5 april van 13.00 - 14.15 uur. Inschrijven kan op de lijst bij de klas.