Groep 3: informatie uit onze groep

Deze week hebben wij Kern 2 van Veilig Leren Lezen afgerond. Na de herfstvakantie starten wij met Kern 3 waar wij de volgende letters gaan leren: d, oe, k, ij en z. De kinderen oefenen elke dag met het lezen en het gaat al hartstikke goed! Het is belangrijk om ook tijdens de vakantie te blijven lezen. Om het lezen te stimuleren hebben alle kinderen een ’herfstvakantie-lees-pad’ mee naar huis gekregen. Bij elke 5 minuten dat er gelezen is mag er één blaadje ingekleurd worden. Lukt het om alle blaadjes te kleuren? De kinderen nemen na de vakantie het leesblad mee naar school en als alle blaadjes vol zijn is er een verrassing! 

Na iedere vakantie krijgen de kinderen een nieuw plekje in de klas. Maandag na de vakantie is de eerste keer om te wisselen van plek.

11 november staat weer voor de deur en dat betekent dat wij weer lampionnen gaan maken! De kinderen hebben hiervoor een lege plasticfles van 1.5 liter nodig waar de bovenkant van af is. Graag onderaan de fles de naam van uw zoon/dochter. 

Op woensdag 7 november is het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen ontbijten deze ochtend in de klas. Ik ben op zoek naar 2 ouders die willen helpen met broodjes smeren.

Voor iedereen een heerlijke vakantie gewenst en tot 29 oktober!