Groep 4

18-10-2018

De eerste periode zit er alweer op. Het is mooi om te zien hoe de kinderen in de eerste weken alweer gegroeid zijn. Zowel op de verschillende vakgebieden, want wat is er veel nieuw dit jaar (Estafette lezen, taal, spelling), als op sociaal gebied. We proberen de kinderen in de klas zelfstandiger keuzes te laten maken. U moet dan denken aan je eigen potlood slijpen wanneer dit nodig is, toiletbezoek, elkaar helpen in plaats van eerst hulp zoeken bij juf. Kortom; zelf zoeken naar oplossingen voor kleine vragen of ”problemen” die ze tegen komen. 

Deze week hebben wij het eer/oor/eur woord geleerd met spelling. De kinderen kennen de categorieën die wij tot nu toe geleerd hebben (hakwoord, zingwoord, luchtwoord, plankwoord en eer/oor/eur woord) al goed.

Tijdens de rekenlessen komen verschillende doelen aan bod. Voorafgaand aan het blok hebben de kinderen allemaal een doel gekozen dat zij lastig vinden en een doel waarvan zij verwachten dat ze die al beheersen. Toch blijkt het in de praktijk soms anders te zijn dan de kinderen verwacht hadden. Soms valt het juist mee en de andere keer tegen. Het is mooi om te zien dat ze echt meer inzicht krijgen in hun sterke kanten en leerpunten. 

Op woensdag 7 november gaat het ouderlezen niet door in verband met het nationaal schoolontbijt. Wij zoeken twee ouders die ons deze ochtend bij het ontbijt willen helpen. Als u wilt helpen, kunt u dit doorgeven bij de leerkracht.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie!