Groep 3: nieuwtjes

06-07-2018

Deze week zijn wij bezig geweest met het Techniektoernooi thema ‘water’. In de klas hebben we besproken wanneer je water gebruikt en zijn wij erachter gekomen dat je ongemerkt heel wat water per dag verbruikt. Ook hebben wij proefjes gedaan die met drijven en zinken te maken hebben. Voor onze opdracht hebben wij in groepjes een waterinsect gemaak. Het insect moest vier poten hebben en het insect moest kunnen drijven. Door te overleggen heeft iedere groep een ontwerp gemaakt en de benodigde materialen zoals kurken, ijsstokjes, piepschuim bij elkaar gezocht om vervolgens een prachtig waterinsect te maken. 

 

De laatste kern van Veilig Leren Lezen hebben wij deze week afgerond. De komende twee weken staan in het teken van herhaling. 

 

Vrijdag 13 juli is de laatste techniekmiddag van dit schooljaar! Wie vindt het leuk om ons te helpen? Inschrijven kan bij de klas. 

 

Omdat er komend schooljaar meerdere groepen van lokaal wisselen, gaan wij maandag 16 juli vanaf 12.30 uur verhuizen. Wie wil ons hierbij helpen? Tevens ben ik op zoek naar ouders die in het nieuwe groep 3 lokaal spijkers willen bevestigen. Mocht er interesse zijn hoor ik het graag. 

 

Wij gaan er nog twee heerlijke en gezellige weken van maken in groep 3!