Info 17 maart 2017

ingevoerd op 23-11-2016

Algemeen

Verkiezingen

De Week van de Lentekriebels

Grote Rekendag

Groep 6 en Boomplantdag

Verjaardagen

Groepen

Verkiezingen

Wat een drukte afgelopen week op school. De kinderen hebben in het kader van Burgerschap zelf kunnen ervaren hoe het werkt als er verkiezingen worden gehouden.

De Week van de Lentekriebels

De komende week, van 20 maart tot en met 24 maart 2016, gaat op de Benedictusschool  ‘De Week van de Lentekriebels’ weer van start.  De Week van de Lentekriebels is een landelijk initiatief van de GGD in samenwerking met de stichting Rutgers WPF.

Elke dag wordt er in groep 1 t/m 8 een les gegeven over relationele en seksuele vorming die aansluit bij de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen in de verschillende groepen. Er wordt gebruik gemaakt van het lespakket ‘Relaties en Seksualiteit’ bij de invulling van deze lessen.

Doordat we hier bijna dagelijks mee bezig zijn, kan het zijn dat uw kind thuis komt met vragen of verhalen over hun eigen lichaam of over hoe je met elkaar omgaat.

Op www.weekvandelentekriebels.nl vindt u meer informatie over relationele en seksuele vorming en de Week van de Lentekriebels.

Grote Rekendag

Woensdag 22 maart is het Grote Rekendag. We openen deze dag gezamelijk op het grote schoolplein. U bent van harte welkom te komen kijken bij de startactiviteit van deze dag. De rest van de ochtend gaan de kinderen in hun eigen groepen of combi groepen aan het rekenen. Het thema van de rekendag is meten, bewegen en construeren.

Groepen 1 en 2: Bewegen met je lijf, reken daar maar op

Groepen 3 en 4: Als je om je heen kijkt, zie je overal getallen

Groepen 5 en 6:  Een vakantiehuisje ontwerpen

Groepen 7 en 8: Een vakantiepark ontwerpen.

 

Boomplantdag groep 6

Op woensdag 22 maart gaan de kinderen van groep 6 buiten aan de gang om samen met de gemeente 13 bomen te planten op Swanendael. Een intensieve klus waarbij ze ook moeten rekenen.

Verjaardagen

19 maart Johan van Dorsten, groep 7   

24 maart Roy Strategier, groep 4/5 

25 maart Noa Hoebe, groep 8   

Wij rekenen op een gezonde en bescheiden traktatie.

Groepen

Groepen 1-2 

Liedje bij het thema dat beide groepen zingen (tel maar mee...)

Je hebt twee armen en je hebt twee benen
Je hebt tien vingers en je hebt tien tenen
En honderdduizend haren op je hoofd
Je mag ze tellen als je het niet gelooft
En honderdduizend haren op je hoofd
Je mag ze tellen als je het niet gelooft

Je hebt twee knieën en twee ellebogen
Je hebt twee handen en je hebt twee ogen
En honderdduizend haren op je hoofd
Je mag ze tellen als je het niet gelooft
En honderdduizend haren op je hoofd
Je mag ze tellen als je het niet gelooft

Je hebt twee lippen en je hebt twee oren
Je hebt een neusje en dat zit van voren
En honderdduizend haren op je hoofd
Je mag ze tellen als je het niet gelooft
Je mag ze rustig tellen allemaal
Alleen niet bij mijn oom want die is kaal

Tekst: M. Busser & R. Schröder / Melodie J. Dorémi 
 

In groep 1-2 a is het bij de inloop aardig vol. Om het ook gezellig te houden voor de kinderen hebben we met de juf drie regeltjes bedacht;

- wilt u niet te lang blijven?

- wilt u niet met elkaar gaan kletsen (ouders onderling)  maar alleen met de kinderen?

- wilt u niet op de tafels gaan zitten? 

Bij voorbaat dank!

Groep 3A en 3B
De techniekmiddag van groep 3A is verplaatst naar volgende week vrijdag 24 maart. Inschrijven kan nog, de intekenlijst hangt bij de deur van de klas.
In groep 3B was de techniekmiddag afgelopen vrijdag weer een succes. Ouders die hebben geholpen, bedankt!
Op woensdag 22 maart vindt de Grote Rekendag plaats. Dit jaar is het thema ’Meten, bewegen en construeren’. Wij zijn op zoek naar ouders die ons van 9.00 uur tot 10.00 uur willen helpen. Wij hebben uw hulp nodig bij het begeleiden van een activiteit. U kunt zich inschrijven op de intekenlijst bij de deur van de klas. Alvast bedankt! 

Groep 4
Dinsdag gaan wij naar de muziekschool voor een voorstelling over klassieke muziek. Wij vertrekken om 8.50 uur van school en zijn rond 10.30 uur weer terug. Woensdag is de Grote Rekendag. Dit jaar is het thema ”Meten, bewegen en construeren”. Tijdens de rekenles oefenen wij het klokkijken. Ook ”kwart voor” en kwart over”zijn nu aan bod gekomen. Vrijdagmiddag was juf Marion bij ons in de klas. Zij kwam een dramales geven. de kinderen vonden het erg leuk!

Groep 4/5
De kinderen van groep 5 mochten deze week hun stem uitbrengen op een partij, die de kinderen van groep 7 en 8 hadden opgericht. Ze hadden een echte stempas en id kaart gekregen en mochten in een ’stemhokje’ stemmen. Daarnaast zijn we hard aan het werk. Met spelling oefenen we de woorden van het woordpakket en we herhalen de v/f en s/z woorden. Groep 4 heeft deze week tijdens rekenen het klokkijken geoefend: kwart voor en kwart over het uur. Vrijdag hebben we techniekmiddag gehad. Ouders die geholpen hebben, dank jullie wel. Dinsdag gaan we naar de muziekschool voor een voorstelling. We hebben nog onvoldoende ouders die rijden. U kunt zich opgeven bij de leerkracht.

Groep 5
In groep 5 hebben we meegedaan aan echte verkiezingen. Kinderen van verschillende potitieke partijen van de Benedictus gaven informatie over hun partij. De kinderen van groep 5 waren echt onder de indruk. Na afloop zei een leerling: ”Juf, ik mis nog een partij. De partij waar ik op stem was er niet bij!” Toen ik vroeg: ”Maar welke partij bedoel je dan?”, kreeg ik als antwoord: de VVD.

In groep 5 wordt er met Topondernemers hard gewerkt aan het thema Afrika. Kinderen hebben muurkranten gemaakt over o.a. de giraf, verschillende manieren van wonen en over apen. We hebben de informatie aan elkaar gepresenteerd. Het is mooi om te zien dat kinderen zelf ontdekkingen doen en die weer overbrengen op anderen. Zo leren de kinderen goed van elkaar.

Groep 6 
Afgelopen dinsdag hadden wij Ada van de bilbliotheek op bezoek. Zij introduceerde ons nieuwe leesproject: ”Kilometerlezen”. De komende 6 weken houden de kinderen de stand van de gelezen blz. in hun leesboek bij. De kinderen kunnen wekelijks op de site van kilometerlezen  een spel spelen. Hoe meer kilometers ( blz. ) gelezen, dez te verder komen zij in het spel. Na 6 weken sluiten wij het project af met een quiz.

Vrijdag 24 maart is de overhoring van Topo.

Op woensdagmiddag 12 april wordt het schoolvoetbaltoernooi gehouden voor de kinderen van groep 5 en 6. Groep 6 heeft 1 meisjes en 1 jongensteam. Wij zoeken nog een enthousiaste vader/ moeder die de kinderen vooraf een keer kan trainen en eventueel de woensdag kan coachen.

Boomplantdag groep 6
Op woensdag 22 maart gaan de kinderen van groep 6 buiten aan de gang om samen met de gemeente  13 bomen te planten op Swanendael. Een intensieve klus waarbij ze ook moeten rekenen. Trek allemaal laarzen aan en werkkleren want je bent de hele ochtend buiten aan het werk.

Groep 7
Wij hebben een mooie week achter de rug op school. Er werden verkiezingen georganiseerd waarbij de kinderen hun eigen partij oprichtten. Wij hebben geboren politici in huis! Kinderen die uitstekend kunnen pitchen en debateren. Ook de creatieve kinderen kwamen aan bod. Woensdag hebben zij met Stempas en ID kaart in de hand gestemd. Donderdag hebben zij de stemmen geteld en is er gesproken over een mogelijke coalitie. Natuurlijk komen er prachtige posters te hangen met de uitslag van deze verkiezingen.
Maandag 27 maart staat de toets Engels gepland.
De eerste trainingen voor het schoolvoetbaltoernooi van 31 maart en 7 april zijn achter de rug. Het programmaboekje is aan de kinderen mee naar huis gegeven.

Groep 8

Wij hebben een mooie week achter de rug op school. Er werden verkiezingen georganiseerd waarbij de kinderen hun eigen partij oprichtten. Wij hebben geboren politici in huis! Kinderen die uitstekend kunnen pitchen, debatteren. En ook de creatieve kinderen kwamen aan bod. Woensdag hebben zij met Stempas en ID kaart in de hand gestemd. Donderdag hebben zij de stemmen geteld en is de coalitie gevormd.

Donderdag kregen wij bezoek van dhr. Degen. Hij is gastspreker. Hij is van Joodse komaf en heeft daardoor te maken gekregen met de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Zijn verhaal maakte grote indruk op de kinderen.

Op donderdag vond ook de Kangoeroewedstrijd plaats. De kinderen die makkelijk kunnen rekenen, hebben tijdens deze landelijke wedstrijd laten zien wat ze kunnen. Binnenkort ontvangen wij de uitslag.

De voorbereideingen voor het schoolvoetbal zijn begonnen! Er wordt al volop getraind! Op de vrijdagen 31 maart en 7 april gaan wij de strijd aan met de andere Heilooer scholen.

Dinsdag 21 maart staat het dictee over blok 7 gepland, woensdag 22 maart doen wij mee met de grote rekendag en op donderdag 23 maart maken de kinderen de topotoets over Afrika.

Blokfluiters opgelet!!!!!

Willen jullie elke week je blokfluit en map in een tas meenemen, zodat deze aan de kapstok opgehangen kan worden!!!

20170315_090418 20170315_090418
DSC_3717 DSC_3717
DSC_3721 DSC_3721
DSC_3734 DSC_3734
DSC_3740 DSC_3740
verkiezing 1 verkiezing 1