Info 10 maart 2017

ingevoerd op 23-11-2016

Inhoud
PCC Maalwater Run&Walk

Verkiezingen

Flore 10 jaar

Verjaardagen

Groepen

PCC Maalwater Run&Walk 

Doe mee en spaar geld voor school!!
Op zondag 9 april organiseert Rotary Club Heiloo de PCC Maalwater Run&Walk. Het goede doel is het project ’Rotary Sportfonds Heiloo’. Dit fonds maakt sporten voor iedereen mogelijk. Daarnaast wordt het grootste gedeelte van het inschrijfgeld besteed aan de lessen Sport@School. Sportverenigingen en scholen werken hierin samen om het gymonderwijs te verrijken. De lessen Sport@School worden op dit moment door school betaald. Wanneer er veel kinderen meedoen, kunnen wij het aanbod vergroten. 
De kinderen hebben een informatiebrief met inschrijfstrookje mee naar huis gekregen. Op donderdag 16 maart van 8.15 tot 8.45 en van 14.15 tot 15.00 zal de organisatie op het schoolplein staan om uw inschrijving in ontvangst te nemen.

Verkiezingen

Op woensdag 15 maart is de school ook een stembureau. In de groepen wordt hier in het kader van Burgerschap aandacht besteed. Er zijn in groep 7-8 inmiddels vier partijen opgericht met een lijsttrekker en de kinderen uit andere groepen mogen stemmen.    

Campagne wordt gevoerd doordat van iedere partij  de lijsttrekker één minuut mag pitchen in de groepen. Aansluitend volgt volgende week het Debat en mogen de kinderen hun stem uitbrengen in het stemhokje. 

Flore 10 jaar

Stichting Flore bestaat op 15 maart 10 jaar. U heeft het al op de website kunnen lezen maar Stichting Flore bestaat 10 jaar. Reden voor een feestje dus en daarom krijgt ieder gezin woensdag een waardencheque uitgereikt voor gratis toegang in 2017 aan het Museum Broekerveiling.

Verjaardagen

12maart Rokus Jongeneel, groep 4   

12maart Joy Nanne, groep 1/2A

12maart Danique Nanne, groep 1/2A

13maart Manu van Schooten, groep 6   

14maart Feli van Duin, groep 4/5 

15maart Tygo Haanstra, groep 7   

15maart Ise van der Dussen, groep 1/2A

Wij rekenen op een gezonde en bescheiden traktatie.

Groepen

Groepen 1-2

Thema Gezondheid:

Wat beleven we met Pompom?

Oh, Pompom is een beetje misselijk. Hij heeft iets gedaan waarvan hij dacht dat hij er groot en sterk van zou worden. Maar oei, dat is niet zo! Hoe wordt hij beter en blijft hij gezond en fit? En hoe wordt hij dan groot en sterk? De kinderen gaan Pompom helpen. Met Pompom en zijn oma praten we over een goed ontbijt, jezelf goed verzorgen en weer beter worden.

Wat doen we in de groep?

We lezen het ankerverhaal ‘Tom Andersom’ (geschreven door Sunna Borghuis, met illustraties van Johan Klungel). Tom doet van alles andersom. 

We praten over ons ontbijt en vertellen wat we graag eten. Na het ontbijt moeten we onze tanden poetsen. Hoe doen we dat? We bekijken en oefenen dit. We helpen ook Pompom zijn tanden te poetsen.

Als je goed eet, word je groot. We metenonszelf met een strook. We vergelijken de stroken op kort, lang, langer en langst.

Oei … Zoem ligt te slapen in een bloempot! En ook zijn vriendinnetje Roos ligt te slapen. Om Zoem wakker te maken, maken we muziek. We leren harde en zachte geluiden te maken. Van harde geluiden kun je zelfs wakker schrikken!

Samen doen

Besteed extra aandacht aan het tandenpoetsen van uw kind. Verwoord hoe u de tanden poetst en gebruik daarbij de woorden bovenkant en onderkant van het gebit, binnenkant en buitenkant van de tanden. Een leuk spelletje is ook als u zich tijdens het tandenpoetsen afvraagt: aha, ik zie worteltjes, even wegpoetsen of: ik zie een snoepje, even wegpoetsen! Maak eens een grapje door iets te noemen wat uw kind niet heeft gegeten of niet lust. Let uw kind wel op? Kleuters vinden dit vaak erg grappig en het leert hen dat er ook echt iets aan hun tanden blijft zitten van wat zij gegeten hebben.

Van bewegen blijf je fit. Het is ook heel gezond. Maak samen met uw kind een lijstje van wat u samen kunt doen om te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een eindje wandelen, fietsen, voetballen of touwtjespringen. Maak er eventueel een eenvoudige tekening bij, zodat uw kind weet wat er is opgeschreven. Laat uw kind elke dag een activiteit kiezen en onderneem deze samen. Wat vonden jullie het allerleukst?

Ga samen naar de supermarkt en laat uw kind iets gezonds uitzoeken voor het eten. Kijk samen ook eens of je iets ongezonds kunt vinden. Laat uw kind bij thuiskomst een aantal boodschappen uitzoeken die ongezond zijn en een aantal boodschappen die gezond zijn. Sorteer deze. Praat samen over de verschillen en waarom het belangrijk is om gezond te eten.

Samen met uw kleuter thuis oefenen wat hij op school leert? Kijk dan eens op www.zwijsen.nl/thuisoefenen.  

Vrijdagochtend 17 maart krijgen de kleuters een worksop muziek in de speelzaal van de school.

Groep 3A en 3B
Op vrijdag 17 maart is er een techniekmiddag van 13.30 uur tot 14.30 uur. Vindt u het leuk om een klein groepje te begeleiden deze middag? Vanaf maandag hangt er een intekenlijst bij de deur van de klas. Alvast bedankt!
Groep 4

Donderdag gymmen wij eenmalig eerder op de ochtend. Wij zullen deze keer om 8.20 uur vertrekken vanaf school. Wij zijn tijdens de rekenlessen bezig met digitale tijd. Het is nog vrij ingewikkeld, zeker nu ook de halve uren erbij zijn gekomen. Misschien heeft u thuis ook een wekker of klok waarop de digitale tijd staat aangegeven, zodat uw kind ook thuis kan oefenen? Wij zijn op zoek naar glazen potjes. Wie kan ons helpen?

Groep 5 en groep 5 van 4/5:  Schoolvoetbaltoernooi

Op 12 april 2017 is het schoolvoetbaltoernooi voor groep 5 en 6. Groep 5 en 5 van groep 4/5  gaan meedoen met twee jongens- en twee meisjes teams. Hiervoor hebben wij vier coaches nodig. Het is de bedoeling dat de coaches twee keer trainen met hun teams, na schooltijd. Tijdens het schoolvoetbaltoernooi begeleiden de coaches hun team. Bent u in de gelegenheid en vindt u het leuk om de kinderen te begeleiden, geeft u zich op bij de leerkrachten van groep 5. 

Groep 4/5

Met Topondernemers werkt groep 4 aan het thema ’Wat een verschil’. Er komen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals de verschillen tussen de seizoenen en hoe  de mensen leven in een ander land. Groep 5 heeft als thema ’Andere wereld’. In tweetallen werken de kinderen aan verschillende opdrachten. Bijvoorbeeld hoe een school in Kenia eruit ziet en hoe de mensen daar leven. Ook  onderzoeken ze hoe en waar de giraffe en de aap leven.  Komende week krijgen de kinderen een nieuw woordpakket mee. Vrijdag 17 maart is er techniekmiddag, hierbij kunnen we nog hulp van ouders gebruiken. 

Groep 5

Deze week zijn we gestart met een nieuw thema van Topondernemers, nl.: ”Andere wereld”. De kinderen werken met veel plezier in tweetallen aan verschillende opdrachten. Met rekenen hebben we het eerste blok van ons tweede lesboek afgerond. De getallen worden groter en gaan zelfs over de 1000! U kunt thuis oefenen met uw kind door samen te tellen. Bv. in stappen van 100 vooruit en achteruit; 800-900-1000-1100 enz. Maar stappen van 10 en 1 mag uiteraard ook. Met spelling zijn we begonnen met blok 8. De nieuwe woorden zijn weer te vinden op Bloon.nl. Veel plezier!

A.s. donderdag 16 maart en vrijdag 17 maart staat juf Corine voor de groep. Donderdag 16 maart beginnen we op school en gaan later op de dag naar de gym. Wilt u uw kind donderdag om 8.30uur op school brengen i.p.v. de gymzaal?

Groep 6 

De kinderen hebben vandaag een nieuw spellingblok meegekregen en de nieuwe topo- overhoring. Succes met oefenen. Woensdag a.s. hebben we weer een spreekbeurt op locatie. Dit wordt een mooie opstap naar de week van het geld die plaatsvindt  van 27 t/m 31 maart. De laatste excursie/ spreekbeurt  wordt nog gehouden door Lotus. Alle andere spreekbeurten vinden plaats in de klas. 

Groep 7

Op woensdag 15 maart worden de landelijke verkiezingen gehouden. Maar ... daarnaast worden ook de Benedictus-kinderverkiezingen gehouden! De kinderen van de groepen 7 en 8 hebben eigen partijen opgericht. Ze hebben hun standpunten bepaald, hun partijplan geschreven en een lijsttrekker benoemd. A.s. maandag en dinsdag voeren zij campagne voor elkaar en voor de leerlingen van  de groepen  5 en 6. Dinsdagmiddag gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat. Donderdag is de uitslag bekend en zal er een coalitie gevormd moeten worden.
Groep 8

Op woensdag 15 maart worden de landelijke verkiezingen gehouden. Maar ... daarnaast worden ook de Benedictus-kinderverkiezingen gehouden. De kinderen van de groepen 7 en 8 hebben eigen partijen opgericht. Ze hebben hun standpunten bepaald, hun partijplan geschreven en een lijsttrekker benoemd. A.s. maandag en dinsdag gaan zij campagne voeren voor elkaar en voor de leerlingen van  de groepen  5 en 6. Dinsdagmiddag gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat. Donderdag is de uitslag bekend en zal er een coalitie gevormd moeten worden.

Onderwijskundige rapporten

Wij hebben de overdrachtsformulieren geschreven. Hierin worden de bijzonderheden gemeld die ook zijn besproken tijdens de laatste oudergesprekken. De toetsresultaten geven wij niet mee naar het voortgezet onderwijs. Indien u wilt, kunt u het formulier van uw kind inzien. U bent, komende week, van harte welkom na schooltijd.

Dinsdag 14 maart is er huiswerkcontrole.

Gastles

Donderdag 16 maart ontvangen wij een gastspreker van het landelijk steunpunt Tweede Wereldoorlog. Hij vertelt over zijn ervaringen nav de Tweede Wereldoorlog.

Schoolvoetbal

De teams voor het schoolvoetbal zijn ingedeeld. Groep 8 speelt met 1 jongensteam en met 2 meisjesteams. Het toernooi vindt plaats op vrijdag 31 maart en op 7 april.

Kamp: vergeet u het kampgeld niet te betalen of over te maken?

verkiezingen verkiezingen