Info 17 februari 2017

ingevoerd op 23-11-2016

Inhoud

Controle leerplichtambtenaar

Voorleeswedstrijd

Ontruimingsoefening 

Dinsdag 28 februari Carnaval en afscheid juf Caroline

Wie helpt?

Typediploma gehaald

Verjaardagen

Groepen

Controle leerplichtambtenaar

Alle schooldirecties in Heiloo moesten vandaag voor 10.00 uur de afwezigen melden bij de leerplichtambtenaar. Er waren vrijdag 17 februari in totaal 26 kinderen afwezig. De griep heerst.

Voorleeswedstrijd

Famke deed afgelopen maandag mee aan de voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Heiloo. Spannend om mee te maken hoor, voorlezen voor zoveel mensen. Knap gedaan Famke!

Ontruimingsoefening

Vrijdagochtend vond een ontruimingsoefening plaats en alle kinderen stonden binnen 1 1/2 minuut buiten. Ook de peuters van de Pino deden mee.  Wat ging er niet goed? De leerkrachten waren de toiletten vergeten te controleren maar gelukkig waren die niet bezet op het moment dat het brandalarm afging.

Dinsdag 28 februari Carnaval en afscheid juf Caroline

Dinsdag na de vakantie vieren wij Carnaval op school en mogen de kinderen verkleed op school komen. ’s Middags vieren wij samen met de kinderen het afscheid van juf Caroline want zij heeft een baan op een andere school aanvaard. Wij stellen u in de gelegenheid om vanaf 14.30 uur afscheid te nemen van haar.

Wie helpt?

Wie helpt mee om af en toe het fotoboek van school bij te houden met een foto of een krantenartikel? Het is niet veel werk dus als u een uurtje tijd hebt....

Typediploma gehaald

Van september 2016 tot en met januari 2017 hebben kinderen van de Benedictusschool de door Dompvloet Opleidingen georganiseerde cursus typen gedaan. De vrolijke juf Ivonne heeft de kinderen in 4 maanden tijd blind en met 10 vingers leren typen.

Het was keihard oefenen, er zijn heel wat zweetdruppeljes gevallen. En hier en daar een vloek misschien, want leren typen is lang niet altijd even leuk en soms best moeilijk. Als je dan weer eens een oefening niet hebt gehaald en weer opnieuw moet beginnen dan heb je wel eens de neiging om het toetsenbord het raam uit te gooien…

Iedereen heeft doorgezet en een prachtig mooi typediploma gehaald. Dat is een groot compliment en felicitatie waard! Wij wensen alle kinderen veel succes met de nieuwe vaardigheid. Alexander, Bart, Dana, Famke , Fleur, Fleur, Jane, Jinte, Johan, Merel, Mick, Noa, Rijk , Sidney, Tessa, Ties , Wijnand en juf Ivon

Fijne Krokusvakantie allemaal!

Verjaardagen

19 februari Mace Robert, groep 3B  

20 februari Guusje van der Laan, groep 5   

24 februari Rijk van den Berg, groep 7   

24 februari Meis Kiburg, groep 4/5 

25 februari Ramses Bakker, groep 4/5 

25 februari Milou den Engelsen, groep 1/2A

03 maart Inge Duysens, groep 3B  

04 maart Anouk Staartjes, groep 7   

04 maart Koen de Boer, groep 1/2A

04 maart Boy Zuurbier, groep 1/2B

Wij rekenen op een gezonde en bescheiden traktatie.

Groepen

Groepen 1/2

Op de dag van Carnaval (dinsdag 28 februari) krijgen de kinderen wat lekkers van de ouderraad en hoeven geen fruit en drinken voor de ochtendpauze mee te nemen. De kleuters mogen de hele dag verkleed! 

Maandag 6 maart beginnen we met een nieuw thema met Pom-Pom; gezondheid.

Groep 1/2B We wensen Maurits veel plezier op zijn nieuwe school en in het nieuwe huis.

Groep 3A en 3B
Het lezen met leesouders gaat op woensdag na de vakantie van start. Fijn dat veel ouders zich hebben opgegeven. De kinderen hebben er al zin in.
Fijne vakantie allemaal!
Groep 4

Dave vierde zijn verjaardag en net toen hij op de stoel stond en we zouden gaan zingen....ging het brandalarm af.  Na de ontruimingsoefening hebben wij het feestje van Dave natuurlijk voortgezet.

Groep 4/5

Na de vakantie spelen de kinderen de hele week buiten met groep 5/6, om 10.15 uur. We zijn begonnen met de boekbesprekingen, al drie kinderen hebben deze gehouden. Wat wordt er goed verteld en voorgelezen. Heel knap. Tibo heeft woensdag 1 maart zijn boekbespreking. De jongens en meiden van groep 5 mogen 12 april meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi. We hebben gevraagd wie er zin heeft om mee te doen. Het animo was groot. Na de vakantie delen we de teams in. 

Groep 5 We wensen Emma veel plezier op haar nieuwe school en in het nieuwe huis.

Rectificatie: Wist u dat Rowin met het schaatsen ook 11 rondes heeft geschaatst!! Top Rowin!

Groep 6 

En nu heerlijk genieten van een weekje vakantie! Er zijn een aantal kinderen die huiswerk meegekregen hebben. Er wordt even extra geoefend met rekenen, spelling en begrijpend lezen. Iedere vrijdag wordt er een blad meegegeven.

Groep 7

Famke, wat heb je mooi voorgelezen in de bibliotheek. Hopelijk is iedereen na de vakantie weer fit op school en is de griepgolf weg.

Groep 8

Afgelopen week hebben wij mooie gesprekken gevoerd met u en met uw kinderen. Nog niet iedereen was al uit zijn/haar keuze voor de midddelbare school. Wij wensen iedereen veel wijsheid toe met het maken van die keuze! Maar eerst een fijne vakantie gewenst!

Vrachtauto en dodenhoek les: wat hebben we veel geleerd met deze praktijkles. Je moet echt 3 meter achter een vrachtauto blijven met je fiets of brommer.

Het lijkt nog ver weg maar voorbereidingen voor het kamp op Texel zijn al gestart. Van de ouders wordt een kampbijdrage gevraagd van €90,00 en wij verzoeken u om dit bedrag voor de meivakantie over te maken naar rekeningnummer NL28 RABO 03270.06.242 t.n.v. oudervereniging R.K.B.S. Benedictus, onder vermelding van Kamp + de naam van uw kind. Contant betalen kan ook bij de leerkracht.

 

voorleeswedstrijd voorleeswedstrijd
20170214_090402_resized 20170214_090402_resized
20170214_103140_1487098838552_resized 20170214_103140_1487098838552_resized
diploma-typen-najaar-2016-Benedictus-xl diploma-typen-najaar-2016-Benedictus-xl