Info 14 oktober 2016

ingevoerd op 06-07-2016

Inhoud

Afsluiting Kinderboekenweek

Leerlingenraad

’t Oosthonk: Kinderdisco

Kledingactie

Verjaardagen

Groepen

Afsluiting Kinderboekenweek
”Ieder kind een talent’ en ’ieder kind mag gezien worden’.
De Kinderboekenweek werd feestelijk afgesloten met optredens van alle groepen. Sommige (oppas)ouders en opa’s en oma’s mochten twee keer naar school om de optredens van (klein) kinderen bij te wonen. 

Leerlingenraad
Deze week zijn wij begonnen met het opzetten van een leerlingenraad.
Wij vinden het als school belangrijk de betrokkenheid van de leerlingen te vergroten. Leerlingen leren verantwoordelijkheid te nemen voor zaken die in het algemeen van (school) belang zijn.
Leerlingen werken door de aanwezigheid van een leerlingenraad aan bepaalde competenties. Zo worden er in de klassen discussies gevoerd of enquêtes gehouden over onderwerpen die de leerlingenraad aan de orde heeft gesteld, waardoor de leerlingen hun discussievaardigheden trainen. Ze ontwikkelen zo sociale en communicatieve vaardigheden gericht op meningen en besluitvorming in groepen.
Voor de komende periode zullen Britt, Simon, Olivier, Sophie en Ramses de raad vertegenwoordigen.

’t Oosthonk - Kinderdisco
Zaterdag 29 oktober is het weer tijd voor een gezellige disco in het Oosthonk met ..... DJ DENNIS
Van 19.30 - 22.00 uur voor kinderen vanaf groep 5.
Entree €3 inclusief een flesje fris en een zakje chips.
De kinderen mogen niet zelf naar huis maar dienen te worden opgehaald.

Kledingactie
Wij hopen dat u weer helpt om veel kleding in te zamelen of bij anderen op te halen. Hoe meer hoe beter voor de opbrengst. U kunt de zakken op 4 november inleveren voor 9.15 uur.

Verjaardagen

20 oktober Lucas Helder, groep 8   

22 oktober Madelief Groot, groep 4/5 

22 oktober Neal Smith, groep 4/5 

24 oktober Sarah Beckers, groep 5   

26 oktober Max Groeneveld, groep 8   

26 oktober Jinte van der Peet, groep 4   

27 oktober Matz Mosselaar, groep 5   

27 oktober Emma van Schouten, groep 4   

28 oktober Tessa Strang, groep 7   

Wij rekenen op een gezonde en bescheiden traktatie.

Groepen

Groep 1/2a

Groep 1/2b
Na de herfstvakantie komt Iris Borst bij ons in de klas. Haar adres is Groot Barlaken 32, telefoon 06-47072242.

Groep 3a en 3b
De afgelopen twee weken hebben opa’s en oma’s bij ons in de klas voorgelezen. Bedankt dat u er was. De kinderen vonden het erg leuk. Afgelopen vrijdag hebben wij de Kinderboekenweek afgesloten met een optreden op het podium.
Na de herfstvakantie sluiten wij kern 2 af en zullen wij met kern 3 beginnen. 
Op vrijdag 4 november gaan wij onze lampion maken. De kinderen kunnen kiezen uit twee lampionnen. Vindt u het leuk om ons te helpen? Er hangt een intekenlijst bij de deur van de klas.
Op woensdag 9 november brengen wij een bezoek aan de bibliotheek. Groep 3A gaat van 9.00 tot 10.00 uur. Om 8.45 vertrekken wij bij school en om 10.15 zijn wij weer terug. Groep 3B gaat van 10.30 tot 11.30 uur. Wij vertrekken om 10.15 en zijn om 11.45 weer terug op school. Kunt u rijden? Er hangt een intekenlijst bij de deur van de klas. De gymlessen komen deze dag te vervallen.   
Fijne vakantie allemaal! 

Groep 4
Ook deze week is er weer hard gewerkt. We hebben het tweede blok van taal en spelling afgesloten. Ook is het eerste boek van Estafette uit.  Vrijdag hebben we de kinderboekenweek afgesloten met een prachtig optreden. Het was fijn dat er veel ouders en opa’s en oma’s kwamen kijken. Nu lekker genieten van de vakantie!

Groep 4/5
Na de herfstvakantie komt Jeremy Borst bij ons in de klas. Zijn adres is Groot Barlaken 32, telefoon 06-47072242.  Welkom Jeremy en heel veel plezier op de Benedictusschool.

De kinderen hebben vrijdagochtend een mooi optreden gegeven en ze zagen er prachtig uit. Het thema is nu afgerond.  Op vrijdagmiddag 4 november hebben we een techniekmiddag. Ouders die willen helpen kunnen zich hiervoor opgeven.Na de herfstvakantie starten we met een nieuw thema bij topondernemers. De kinderen gaan werken met kaarten over spinnen en paddenstoelen. Ze mogen hierover informatie en boeken meenemen naar school. Nu eerst lekker genieten van de herfstvakantie. 

Groep 5
In het kader van het thema van de Kinderboekenweek vereerden de opa van Lucas Kalwij en twee dagen later de oma van Lynn ons met een bezoek. Wij hadden van tevoren vragen bedacht en toen zij er echt waren, werden al die vragen en nog extra vragen gesteld. De opa van Lucas en de oma van Lynn wisten de vragen allemaal zo te beantwoorden dat alle kinderen heel geboeid luisterden. Ontzettend bedankt voor uw bezoek. Verder zit na weken werken de eerste periode in groep 5 er alweer op en kunnen we lekker genieten van een welverdiende vakantie. Veel plezier allemaal.

Groep 6 
Bij de afsluiting van de Kinderboekenweek verzorgden de leerlingen van groep 6 een prachtige toneelvoorstelling. we hebben genoten van het zang- en toneeltalent van alle kinderen. De eerste weken zitten er nu op. Geniet allemaal van een welverdiende vakantie. Op Bloon vindt u alle woordjes van blok 2, voor als uw kind nog even wilt oefenen. 

Groep 7
Wat een talent was er zichtbaar op het podium tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek. Met veel plezier en spanning heeft de groep een mooi toneelstuk over de klas van mees Kees (mees Jesse) neergezet. De afsluiting werd op een prachtige eigen manier door Simon en Merel gepresenteerd. 
Er is een topo meegegeven over wateren en gebieden in Europa. In de klas is besproken hoe we de toets afnemen. De kinderen kunnen thuis ook online oefenen via onlineklas.nl. De overhoring is op vrijdag 28 oktober. Succes met leren!

Groep 8
Deze ochtend vond er een spetterend optreden plaats van onze groep voor de afsluiting van de Kinderboekenweek. Op het lied ’M’n oma d’r bloes’, hadden Sofie, Sterre, Leonie en Daphne een dansje gemaakt. Ook de muzikale begeleiding van Joey, Isabelle Z en Wijnand was dik in orde. 

Blokfluitles
Dinsdag vond alweer de tweede blokfluitles mét blokfluit plaats. Wat een enthousiaste groep, geweldig! Een aantal kinderen heeft een zelfbedacht liedje laten horen, knap hoor. De volgende les mogen anderen weer een zelfbedacht liedje laten horen. Het huiswerk voor de komende week is: Slakken rock, Mevr. van Roosendaal en Ik zag twee Houseberen. Veel plezier met oefenen en ouders...wilt u erop toezien dat ze in ieder geval 4 keer 10 minuten oefenen.

IMG_20161011_221736_resized IMG_20161011_221736_resized
Oma van Mijs leest voor Oma van Mijs leest voor
Kinderboekenweek 2 Kinderboekenweek 2
Kinderboekenweek 3 Kinderboekenweek 3
Kinderboekenweek 4 Kinderboekenweek 4
Kinderboekenweek 5 Kinderboekenweek 5
Kinderboekenweek1 Kinderboekenweek1