Info 7 oktober 2016

ingevoerd op 06-07-2016

Algemeen

Zomaar een jas weg

Topondernemers

Opening en Afsluiting Kinderboekenweek

Herfstvakantie start vrijdag om 12.00 uur

Sport@School

Sportspektakel 

Gebrek aan vervangers in het onderwijs

Verjaardagen

Groepen

Blokfluitles

Zomaar een jas weg
Suzanne Meerman mist sinds maandag 3 oktober haar fel roze zomer/ tussen jas (met capuchon). Hij is van het merk McKinley en een  softshell kwaliteit. Haar naam staat erin. Zij had ’m voor het laatst gezien op één van de stenen bankjes op het schoolplein. Wie weet waar haar jas is?

Topondernemers
Afgelopen dinsdag werden in het kader van ons implementatietraject Topondernemers, alle groepen bezocht door een extern deskundige van ”School in Balans’. Na afloop kregen wij als team naast complimenten ook veel bruikbare tips. In de tweede helft van dit schooljaar wordt het bezoek herhaald.

Opening en Afsluiting Kinderboekenweek
Woensdag werd tussen 8.15 uur en 8.30 uur de Kinderboekenweek geopend op het plein met bejaarde leerkrachten. Helaas stond het tijdstip niet goed vermeld in de kalender. Excuus daarvoor. De kleedjesmarkt werd woensdag tussen 12.00 uur  en 12.30 uur gehouden en werd druk bezocht. De kleedjesmarkt voor en door kinderen is inmiddels een vaste traditie op de Benedictusschool.
Vrijdagochtend sluiten alle groepen de Kinderboekenweek af met een optreden in Hetloo (=de middenruimte op school)

Vakantie
De kinderen zijn vrijdag om 12.00 uur vrij en de leerkrachten hebben dan een studiemiddag.

Sport@School
Ook dit schooljaar zullen wij gebruik maken van het aanbod van de sportlessen van Sport@School. Op deze manier maken de kinderen kennis met sporten die in Heiloo worden aangeboden. Door onze deelname aan de Maalwaterrun in april hebben wij 6 gratis sportlessen verdiend. Op 9 april 2017 zal de 9e Maalwaterrun georganiseerd worden. Het inschrijfgeld komt weer ten goede aan de Sport@School lessen.

Sportspektakel
Op dinsdag 18 oktober van 9.30 tot 16.30 uur is het weer tijd voor een te gek Sportspektakel. In en om sporthal het Vennewater wordt voor de kinderen van 4-12 jaar weer vanalles georganiseerd om een sportieve invulling aan deze vakantiedag te geven.

Gebrek aan vervangers in het onderwijs
De bonden maken zich zorgen over het tekort aan vervangers in met name het Primair Onderwijs. Door de effecten van de Wet Werk en Zekerheid mogen invallers niet altijd worden benoemd omdat er anders verplichting kunnen ontstaan. Gelukkig doet Stichting Flore veel om invallers aan zich te binden zoals bijv. het opzetten van een vervangingspool. Voor de Benedictus geldt dat wij collega’s hebben die, in geval van ziekte, bereid zijn om extra te werken. Soms lukt dat echter niet en zijn wij gedwongen om groepen samen te voegen. In principe zullen wij nooit groepen naar huis sturen maar in geval van bijv. een griepgolf, zullen wij mogelijk een beroep doen op extra handen in de klas door hulpouders.

Verjaardagen
Veel ouders vinden een gezonde traktatie op school belangrijk en wij hopen dat u uw kind gezond en bescheiden laat trakteren.

09 oktober Joep Groeneveld, groep 4   

11 oktober Floor Kaandorp, groep 4   

12 oktober Eline van der Werff, groep 6   

13 oktober Nova Bo Schoonhoven, groep 4   

Groepen

Groep 1/2a voorstelling op vrijdag 14 oktober in Hetloo; 9.00 uur

Groep 1/2b voorstelling op vrijdag 14 oktober in Hetloo; 10.30 uur

Deze voorstelling is tevens de afsluiting van het thema familie bij de kleuters. Na de herfstvakantie is het thema; Uitvinders.

Groep 3A en 3B
Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek van start gegaan. Komende week mogen de kinderen hun lievelingsboek mee naar school nemen. Wij willen de boeken graag in de klas voorlezen. Een prentenboek is hier heel geschikt voor.
Volgende week vrijdag sluiten wij de Kinderboekenweek af met een presentatie. Er is een wijziging in de aanvangstijden van de presentaties. Om 9.00 uur begint het optreden van groep 3B. Het optreden van groep 3A begint om 10.30 uur. 

Groep 4
In de klas werken wij aan het thema van de Kinderboekenweek: ”voor altijd jong”. Vrijdagochtend om 9.00 uur is onze presentatie. U bent van harte welkom! Vrijdag hebben wij het signaaldictee gehad. Voor veel kinderen waren de woorden die beginnen met f- en v- nog lastig. Hier oefenen wij in de klas nog extra op. Oefent u deze woorden thuis ook extra goed?
Voor de lampionnen hebben wij plastic flesjes nodig. Wilt u uw kind er in ieder geval één mee naar school geven? Als u er meer heeft, zijn wij daar natuurlijk blij mee! Komende week werkt juf Caroline van dinsdag t/m vrijdag in onze groep. 

Groep 4/5
De Kinderboekenweek is begonnen, met als thema: ’voor altijd jong’. De kinderen mogen maandag een kopie van een babyfoto van zichzelf meenemen. Deze wordt gebruikt bij een opdracht. Vrijdagochtend hadden we onze tweede techniekles. Met veel enthousiasme zijn de kinderen met hun techniekkist aan de slag gegaan. Ouders die hierbij geholpen hebben, dank jullie wel. Komende week krijgen de kinderen een nieuw woordpakket mee.

Groep 5
Voor de Kinderboekenweek hebben de kinderen in groep vijf een echte triolet geschreven over een fijn moment met hun opa en/of oma. Een triolet is een gedicht van acht regels die niet rijmen, dat was voor sommigen best bijzonder want, zo werd er gezegd: ”Een gedicht rijmt toch altijd?”
De kinderen mogen volgende week hun lievelingsboek meenemen.

Groep 6 
Afgelopen woensdag waren wij, in het kader van de Kinderboekenweek, naar de bibliotheek. Er was een circuit uitgezet vol met opzoekvragen rondom het thema van de Kinderboekenweek; Voor altijd jong. De kinderen hebben het erg leuk gehad.
De nieuwe woordjes staan weer op Bloon. 

Groep 7
Op dinsdagavond 11 oktober organiseren wij een informatieavond over het voortgezet onderwijs. Indien u, als ouder van een leerling uit groep 7, ook al geïnteresseerd bent, dan bent u van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur, om 19.15 uur is de school geopend.
Dinsdag hebben wij een bijzondere oefening van de Kanjertraining gedaan in de klas; motor en benzinepomp. Dit is een oefening waarbij de kinderen leren om ’geen benzine te geven’ aan storend gedrag (de motor), waardoor dit vanzelf uitdooft. Het lukte de kinderen bijzonder goed om zich te focussen op hun eigen bezigheid en de motor te negeren. Het was een groot compliment waard aan de gehele klas.

Groep 8
A.s dinsdagavond 11 oktober bent u van harte uitgenodigd voor de informatieavond over het voortgezet onderwijs. Dhr Rob van Veen, brugklascoordinator van het PCC Heiloo komt u van alles vertellen over de keuzes die u en uw kind dit jaar gaan maken, de verschillende vormen van voortgezet onderwijs en de start op de middelbare school. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen. We beginnen om 19.30 uur en de school is vanaf 19.15 uur geopend.

Maandag 10 oktober staat een topotoets gepland en vrijdag 14 oktober een Engelse toets.

Blokfluitles
Eindelijk was het deze week zover....blokfluitles mét blokfluit. De kinderen die een blokfluit hebben besteld, hebben hem inmiddels gekregen. Vanaf deze week is er elke week op dinsdag blokfluitles. Wilt u er op toezien dat de kinderen dinsdag de blokfluit en map mee naar school nemen en ’s middags ook weer mee naar huis nemen? Zo kan iedereen thuis oefenen. 

Tijdens de eerste les hebben de kinderen de noten B, A en G leren spelen. Belangrijk is dat de kinderen de linkerhand bovenin houden en de rechterhand is voor de onderste gaatjes. De B is met de linkerduim(achterste gaatje op de fluit) en wijsvinger(één gaatje dicht), de A is met duim en wijs- en middelvinger dicht(twee gaatjes dicht) en de G is met duim, wijsvinger, middel- en ringvinger(drie gaatjes dicht). De kinderen mogen met die drie tonen een liedje proberen te fluiten. Succes en veel plezier met oefenen, tot dinsdag!

markt 2 markt 2
markt markt