Info 30 september 2016

ingevoerd op 06-07-2016

Inhoud

Schoolreis

Schoolfoto’s

Kinderboekenweek

Typeles a.s. woensdag gaat door

Oproep kascommissie

Jaarvergadering verplaatst

Ouderraad zoekt talent!

Bedankt Claudia met de link naar de flashmob

De schoenendoosactie

Verjaardagen

Groepen

 

Schoolreis

Moe maar voldaan kwamen alle kinderen weer thuis na een geslaagd dagje in Artis. Dank jullie wel, alle begeleiders en natuurlijk ook de ouderraad! Het was weer fantastisch  georganiseerd voor ons.

 

Schoolfoto’s

U kunt tot uiterlijk 7 oktober uw bestelling plaatsen.

 

Kinderboekenweek:

Opening Kinderboekenweek en Kleedjesmarkt.
Komende woensdag openen wij de Kinderboekenweek 2016 om 8.30 uur op het schoolplein. Het thema van dit jaar is ’voor altijd jong’. 
Op deze woensdag hebben wij ook de jaarlijkse kleedjesmarkt op het kleuterplein, van 12.00 uur tot 12.30 uur. Hier kunnen alle kinderen voor een gering bedrag boeken kopen en verkopen. Het is handig om hiervoor kleingeld mee te nemen. Komt u ook een rondje over de markt lopen?

De afsluiting van de kinderboekenweek is op vrijdag 14 oktober. De kinderen zullen een optreden verzorgen. Misschien vindt u het leuk om erbij te zijn. Omdat het thema  ’voor altijd jong’ is, zijn ook de opa’s en oma’s van harte welkom. Om 9.00 uur begint het optreden van de groepen  1/2a, 3a, 4, 6 en 8.  Om 10.30 uur begint het optreden van de groepen 1/2b, 3b, 4/5, 5, en 7.

 

Typeles gaat door

De kinderen kunnen na de kleedjesmarkt of tijdens de markt gaan typen. geen probleem voor de docent.

 

GEZOCHT, IEMAND VOOR DE KASCOMMISSIE 
Elk jaar wordt er door twee onafhankelijke ouders een controle uitgevoerd op de financiën van de ouderraad. Elk jaar wordt de langst zittende vervangen voor een nieuwe ouder, om de integriteit te waarborgen.

Ook dit jaar ben ik weer op zoek naar iemand die samen met mij en de tweede ouder van de kascommissie de eindcontrole wil doen voor het jaar 2015-2016 zodat we deze officieel kunnen afsluiten tijdens de jaarvergadering van de OR op 12 oktober 2016.

Mocht u interesse hebben, kunt u zich aanmelden bij:

Onno Muller, muller.kiburg@gmail.com

06-149 78 799

 

Jaarvergadering verplaatst

De jaarvergadering van de Ouderraad wordt verplaatst naar maandag 10 oktober 19:45 uur ipv woensdag 12 oktober. 

Iedereen is maandagavond 10 oktober vanaf 19:30 van harte welkom om te ontdekken wat de ouderraad voor extra plezier voor de kinderen organiseert, wie dat doen en wat jij daaraan kunt bijdragen. Als het je leuk lijkt om ook mee te helpen met allerlei leuke activiteiten, meld je dan direct aan of kom naar de jaarvergadering!!!

 

Ouderraad zoekt talent!
De ouderraad is op zoek naar versterking voor de kleutergroepen en het bestuur! Lijkt het je leuk om mee te helpen met het organiseren van bijvoorbeeld de schoolreisjes? Of wil je liever de rol van penningmeester of secretaris vervullen? Alles kan. We zijn op zoek naar gezellige actieve ouders die dat extra stapje willen doen om de basischool ervaring van hun kind(eren) onvergetelijk te maken. Als je meer informatie wilt, kom dan svp naar de jaarvergadering op maandag 10 oktober of neem gerust contact op met iemand van de ouderraad of met mij via skstoker@me.com.

Tot snel?!?

Met vriendelijke groet, namens de ouderraad,

Sjoerd

 

Bedankt Claudia!

In de ouderraad werd afgelopen week afscheid genomen van Claudia Fleuren die, nu haar kinderen van school zijn, is gestopt als lid van de ouderraad. Zij werd op originele wijze uitgezwaaid en reageerde na afloop als volgt:

“Een flashmob, speciaal voor mij, iets wat ik altijd al heel graag wilde, al zolang ik ouderraad lid was. En dan kijk ik, en zie ik allemaal mensen die speciaal voor mij naar het schoolplein zijn gekomen om onder leiding van Marianne een flash-mob uit te voeren. echt hartverwarmend dit! Lieve allemaal, heel erg bedankt voor dit bijzondere afscheid”.
“Ik heb een super leuke tijd gehad op de Benedictusschool, kijk er met veel plezier op terug”.

Lieve groet,
Claudia

Hier (https://www.dropbox.com/s/a05ai9zo23s6kee/flashmob%20Claudia%204.mp4?dl=0) kunt u een filmpje van de flashmob vinden.

 

De schoenendoosactie gaat al bijna weer van start!

Dus als u winterschoenen koopt, gooi de schoenendoos niet weg als u mee wilt doen aan de actie. Met de actie vul je een schoenendoos met nuttige en leuke dingen voor een kind dat het goed kan gebruiken. De dozen gaan o.a. naar kinderen in oorlogsgebied.

De doos graag inleveren op school met €5,- vervoerskosten. Zo komt de doos in het land van bestemming.

Meer informatie ook te vinden op  http://www.actie4kids.nl  een folder volgt nog.

 

Femke de Waal,

moeder van Jinte (8)

 

Verjaardagen

01 oktober Jinte de Waal, groep 8   

01 oktober Ryan Kreuger, groep 1/2B

03 oktober Isabella Levering, groep 6   

03 oktober Fay Mosselaar, groep 1/2B

06 oktober Finn Muller, groep 8   

06 oktober Kim Duinmeijer, groep 6   

Wij rekenen op een gezonde en bescheiden traktatie.

 

Groepen

Groepen 1/2

De kleuters mogen voor de kinderboekenweek hun lievelings(prenten)boek mee naar school nemen.  In de klas wordt het boek dan misschien wel voorgelezen. Ook komen er twee deelnemers van het project 50+ leest voor van de bibliotheek wekelijks in de kleutergroepen voorlezen.

 

Groep 3A en 3B
Afgelopen week hebben wij de woorden ’teen’ en ’een’ geleerd. Wij hebben de ’t’ en ’ee’ leren schrijven. Het thema van kern 2 is ’mijn lijf’. In de weken tot aan de herfstvakantie zullen wij de woorden neus, buik en oog leren. 
De eerste toets van rekenen is geweest. Volgende week starten wij met blok 2. In dit blok komen de getallen t/m 20 aan de orde. Wij zullen dan ook onze getallenlijn uitbreiden met de nummers 11 t/m 20.
Wij hebben ontzettend genoten van ons schoolreisje naar Artis. Ouders die mee waren, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!
 

Groep 4 en groep 4 van 4/5:

Voor topondernemers hebben de kinderen a.s. dinsdag een foto nodig, van een voorwerp/apparaat in hun huis, waarbij water gebruikt wordt. Wilt u dit uiterlijk dinsdag meegeven? Wij hebben een geweldig schoolreisje gehad in Artis. Wij hebben een reis door de ruimte gemaakt in het Planetarium. Alle ouders die mee waren; bedankt voor jullie hulp!

 

Groep 4/5:

We hebben enorm genoten tijdens het schoolreisje naar Artis. Ouders die mee waren, heel erg bedankt voor jullie hulp. 

Met rekenen hebben de kinderen deze week aan hun eigen taak gewerkt. Zo konden de kinderen nog extra oefenen of werken aan plusopgaven. Het klokkijken is voor sommige kinderen van groep 5 nog lastig, met name 10 minuten voor en 10 minuten over het hele/halve uur. Dit mag u thuis ook extra oefenen met uw kind. Vrijdag 7 oktober hebben wij techniek van 11.00 tot 12.00. Hierbij kunnen wij hulp van ouders gebruiken. U kunt zich opgeven op de lijst bij de deur.

 

Groep 6 

Woensdag 5 oktober brengen wij, in het kader van de kinderboekenweek, een bezoek aan de bibliotheek. Wij vertekken op de fiets om 10.30 uur. Het bezoek staat gepland tot 12.00 uur. Wij zijn dus wat later terug op school. Bent u in de gelegenheid om mee te fietsen, hoor ik dit graag van u. 

Donderdag 6 oktober is de overhoring topo. Nog even succes met oefenen.

 

Groep 7
Maandag hebben we de eerste overhoring voor Engels. In de klas hebben we ook kort tijd besteed aan ’hoe leer je’.
Met topondernemers zijn we bezig met verschillende onderwerpen. De helft van de klas heeft gekozen om een werkstuk te maken over de watersnoodramp in 1953. De andere kinderen zijn bezig met De Rijn en volgen deze rivier van oorspong tot de Noordzee. Heeft u materiaal dat met deze onderwerpen te maken heeft, dan mag het altijd mee naar school om even tentoongesteld te worden.

 

Groep 8

Voor de komende weken staan er een aantal toetsen gepland:

- Donderdag 6 okotber hebben wij dictee over blok 2. De woorden zijn mee naar huisgegeven.

- Donderdag 6 okober zullen wij ook de huiswerkschriften controleren. In ieder schrift moeten er minimaal 6 kaarten gemaakt zijn. Graag de huiswerkschriften op die dag mee naar school.

- Maandag 10 oktober hebben de kinderen een topotoets over Azie. Het is de bedoeling dat de landen, wateren en gebieden ook op de juiste wijze worden geschreven. Taalfouten tellen dus ook mee. Dit geldt ook voor hoofdletters. Bij de dyslectische kinderen tellen de taalfouten niet mee, maar als ze een hoofdletter vergeten is dat wel een fout.

 

Artis 2016 Artis 2016