Info 23 september 2016

ingevoerd op 06-07-2016

Inhoud

Schoolreis 

Aandacht voor foto’s

Schoolfotograaf

De bibilotheek

Vrijwilligers in de keuken

Verjaardagen

Groepen

 

Terugblik op de kunstweek

De Zonnebloem op de foto (n.a.v. het thema Vincent van Gogh in de Kunstweek van afgelopen mei) kwam prachtig tot bloei in de tuin bij de familie Zwaan.

 

Schoolreis

Vrijdag 30 september staat de jaarlijkse schoolreis weer gepland. De groepen 1 tot en met 5 gaan dit jaar naar Artis.
Uw kind wordt om 8.15u op school verwacht. Na het wegbrengen kunt u bij de bus wachten om de kinderen uit te zwaaien. 
U hoeft die dag geen eten/drinken mee te geven, hiervoor wordt gezorgd. Omstreeks 16.00u zullen zij weer op school worden verwacht.
We hopen op een zonnige dag! 

De ouderraad

 

Aandacht voor foto’s

Foto’s nemen van kinderen bijv. tijdens een schoolreis is leuk. Wilt u er wel rekening mee houden dat u zonder toestemming van andere ouders geen foto’s mag maken van andere kinderen en geen schoolfoto’s op facebook kunt plaatsen?

 

Schoolfotograaf

Tot 7 oktober a.s. kunt u foto’s bestellen die door de schoolfotograaf zijn gemaakt.

 

De Kanjertraining

In alle groepen is gestart met het geven van kanjerlessen uit de Kanjertraining. Deze lessen staan vast ingeroosterd op het programma. Binnen de kanjertraining maken wij gebruik van verschillende kleuren petten om bepaald gedrag te herkennen en bespreekbaar te maken. De training is o.a. bedoeld om pestgedrag te voorkomen en bespreekbaar te maken.

 

De bibliotheek

Van 5 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek onder het motto ‘Voor altijd jong’ en draait het om de bijzondere band tussen grootouders en hun kleinkinderen. In de aanloop daarnaartoe is er nú al van alles te doen in Bibliotheek Heiloo. Kijk op www.bibliotheekheiloo.nl of kom langs. Er is een kleurplaat en je kunt meedoen aan een gedichtenwedstrijd.

 

Vrijwilligers in de keuken

Hoera, we hebben inmiddels voor alle ochtenden een ouder die als vrijwilliger onze keuken wil opruimen en de koffie en thee klaar wil zetten. Dank jullie wel.

 

Verjaardagen

24 september Ylva Zaffora, groep 8   

25 september Eliza Duinhoven, groep 7   

26 september Tijn Vader, groep 6   

27 september Huub van der Laan, groep 3A  

28 september Eline Wit, groep 1/2A

30 september Marijn van Haaren, groep 5   

Wij rekenen op een gezonde en bescheiden traktatie.

 

Groepen

Groepen 1/2

Het hele prikbord in de gang hangt vol met schattige babyfoto’s! Leuk dat u deze heeft meegegeven aan uw zoon/dochter. Het is leuk om te kijken en te raden wie wie is! We zijn tot en met de herfstvakantie nog bezig met het thema familie.

 

Groep 3A en 3B
Afgelopen week hebben wij het laatste woord van kern 1 geleerd, ’en’. De ’e’ is erbij gekomen aan de letterlijn. Aanstaande maandag beginnen wij met kern 2. Het eerste blok van rekenen is ook bijna afgerond. Volgende week vindt de toets plaats, daarna krijgen de kinderen herhalings- of verdiepingsstof aangeboden. 
Groep 3B heeft dinsdag een techniekmiddag gehad. Er zijn o.a. mooie huizen gebouwd en elektrische apparaten van binnen bekeken. Ouders die hebben geholpen, bedankt!
Afgelopen maandag werd de informatieavond druk bezocht. Wij hebben tijdens deze avond een oproep gedaan voor lunchouders op de maandagen van 12.00 tot 12.30. In groep 3B is dit inmiddels geregeld. Groep 3A zoekt nog een ouder. Heeft u interesse om samen met de kinderen te eten en buiten te spelen? Geeft u dit dan even door aan de leerkracht. Dit zou eventueel ook bij tourbeurt kunnen. Alvast bedankt! Tijdens de kinderboekenweek die het thema ”opa’s en oma’s voor altijd jong” draagt, zijn wij op zoek naar opa’s en oma’s die een keer willen komen voorlezen. De inschrijflijst hangt bij de deur. 
 

Groep 4

Vrijdag was het controledictee. Dit betekent dat we maandag met het nieuwe blok beginnen en de kinderen het woordpakket weer op papier mee naar huis krijgen. Ook met rekenen gaan we het eerste blok afsluiten. We hebben dit blok kennis gemaakt met de tafels en het klokkijken werd verder geoefend. Aanstaande woensdag willen we graag starten met leesouders. We hebben niet genoeg ouders om alle kinderen in groepjes op te delen, dus mocht u nog in de gelegenheid zijn dan kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Tijdens de topondernemersles hebben wij deze week geleerd over de waterkringloop.   

 

Groep 4/5

Deze week hebben we het eerste blok van rekenen afgerond. Hierna volgt een toets en werken de kinderen de komende week aan herhalingstaken en verdiepingsstof. Voor vrijdag om de 14 dagen zoeken we nog een ouder die kan helpen bij de lunch. Het tijdstip is van 11.45 uur tot 12.15 uur. Vrijdag was we onze eerste techniekmiddag. Er is met veel aandacht en plezier aan de opdrachten gewerkt.

 

Groep 5

Het eerste blok van rekenen, taal en spelling is afgerond. Het rekenen werd aan het eind van het blok digitaal afgenomen. Dit was erg spannend, maar ook leuk! Met topondernemers hebben we het deze week over zoutwinning gehad. De kinderen hebben proefjes gedaan met water en zout en een proefje met water, zout en een ei. Het was erg leerzaam wat de kinderen met elkaar ontdekt hebben!

 

Groep 6 
Vrijdag hebben de kinderen een eerste  topoblad mee naar huis gekregen. De overhoring, die zal gaan over de provincies en hun hoofdsteden, vindt plaats op donderdag 6 oktober. Tijdens de overhoring schrijven de kinderen de namen van de steden en de provincies op hun blad. Veel succes met oefenen.
 

Groep 7
Komende woensdag start de Kinderpostzegelactie 2016. In de klas krijgen de kinderen hier instructie over, maken we afspraken over veiligheid en oefenen we met toneelstukjes het aanbellen en de gesprekken aan de deur.
Deze week zijn extra huiswerkschriften mee naar huis gegeven. Hierin maken de kinderen verschillende spellingskaarten. Vindt u of uw kind het nodig om extra te oefenen met spelling, dan zijn deze kaarten zeer geschikt om mee te oefenen. Het is niet verplicht om deze kaarten te maken.
Op de intekenlijst voor de ouder/kindgesprekken missen we nog een aantal namen. Ook zijn een aantal gespreksformulieren nog niet ingeleverd in de klas. Wilt u hier aan denken?
 

Groep 8

Stijn van Kampen gaat vanaf volgende week woensdag naar groep 8 van de Willibrordschool om daar het schooljaar af te maken. Wij wensen hem een heel plezierige tijd toe.
We hebben afgelopen week lekker geknutseld. Onze klas staat in het teken van de zonnebloem. Kom gerust een kijkje nemen! Heeft u ook onze vulkanen gezien? Bij een opdracht voor topondernemers moesten de kinderen op zoek naar informatie over vulkanen zodat ze die met papier mache konden maken. De vulkanen staan onderaan de trap.

Afgelopen week was het de nationale week tegen pesten in Nederland. Wij gaan daar in de klas ook mee aan de slag. Iedere dag oefenen wij onderdelen vanuit de kanjertraining. De eerste oefeningen staan in het teken van positief met elkaar omgaan.

 

image1 image1
Traktatie van Esmee Traktatie van Esmee