Info 16 september 2016

ingevoerd op 06-07-2016

Inhoud

Woensdag 21 studiedag team

Blokfluitles

Intekenen voor Oudergesprekken

Bijna voorzien in keukenhulp

De nationale Fiets telweek

Verjaardagen

Groepen

 

Woensdag 21 september

Woensdag 21 september zijn alle kinderen vrij vanwege een studiedag voor leerkrachten

 

Blokfluitles

Deze week zijn we begonnen met de eerste blokfluitles maar dan zonder blokfluit. Maar liefst 29 kinderen hebben zich hiervoor opgegeven en dat betekent voor mij wel een uitdaging waar ik veel zin in heb. Toch wil ik u als ouder het volgende vragen om de lessen prettig te kunnen laten verlopen:

* Wilt u erop toezien dat uw kind elke dinsdag zijn/haar blokfluit en map meeneemt naar school? De kinderen nemen de spullen ook dinsdag weer mee naar huis om te oefenen.

*Houd u de info in de gaten want daar schrijf ik regelmatig wat in.

* Wilt u erop toezien dat de kinderen 3 keer per week 10 min oefenen zodat ze het tempo van de lessen kunnen bijhouden.

Alvast bedankt en een

muzikale groet van Marchien

 

Intekenen Oudergesprekken

In de week van 26 september vinden voor het eerst de ouder/kind gesprekken plaats. Dit schooljaar worden de gesprekken op een andere manier ingevuld.  Hiervan hebben we u eerder op de hoogte gebracht door middel van een brief die bij het laatste rapport zat. Zie volgende citaat uit de brief:

Uw kind wordt samen met u uitgenodigd, daarbij stellen wij het op prijs als beide ouders/verzorgers en het kind bij dit gesprek aanwezig kunnen zijn. In dit gesprek vertellen de kinderen over hun hobby’s, thuissituatie en andere zaken die voor de groepsleerkracht van belang kunnen zijn. Daarnaast geeft het kind aan waar het al goed gaat in de klas en waar hij/zij nog beter in wil worden. Wanneer de afstemming tussen ouders, kind en leerkracht door dit gesprek goed verloopt, leidt dit tot een goede basis van samenwerking en een gerichtere aanpak voor de begeleiding van de kinderen voor het komende schooljaar. De basis van dit gesprek is een formulier dat u samen met uw kind vooraf thuis invult en op school inlevert bij de betreffende leerkracht.”

Het bovengenoemde formulier heeft uw kind donderdag 15 september meegekregen en het formulier zien wij het liefst zo snel mogelijk ingevuld terug, maar uiterlijk 22 september.

Bij de groepen 4 t/m 7 hangen komende week de intekenlijsten. U kunt dan zelf de tijd van het gesprek inplannen. De gesprekken vinden plaats op maandag 26, dinsdag 27 en donderdag 28 september tussen 15.30u. en 17.30u.

 

De nationale Fiets telweek

De Fietstel:Wethouder Rob Opdam gaat op maandag 19 september het startsein geven voor de nationale Fiets telweek op het PCC Heiloo.

 

Bijna voorzien in keukenhulp

Wat fijn dat wij bijna het schema met hulpouders rond hebben. We zoeken nog voor dinsdag 8.30 uur en donderdag 8.30 uur iemand die 10-15 minuten kan blijven om de keuken even op te ruimen en koffie klaar te zetten. 

 

Verjaardagen

17 september Amber Wit, groep 1/2B

19 september Ian Smith, groep 8   

20 september Jochem Jonker, groep 5   

21 september Esmee van der Voort, groep 3B  

22 september Sten Ullers, groep 6   

23 september Teun Berghuis, groep 7   

Wij rekenen op een gezonde en bescheiden traktatie.

 

Groepen

Groepen  1/2

Woensdag hebben we heerlijk met water gespeeld op het plein, dat was erg leuk en verfrissend in een warme schoolweek.

Vrijdag gingen we slootdiertjes zoeken samen met groep 7 en 8. Ze hebben ons enorm goed geholpen. Sommige kleuters wezen aan op de zoekkaart wat ze graag in hun emmertje zouden willen zien! De kinderen van de bovenbouw zijn erg vernatwoordelijk, we willen nog wel eens met ze op stap!

Vrijdag 23 september is er voor de ouders die mee gaan op schoolreis een bijeenkomst (om 14.30 uur op school in groep 1/2 a). 

 

Groep 3A en 3B
Afgelopen week hebben wij de woorden aan en pen geleerd. De letters die centraal stonden waren de aa en p. Het is leuk om te ontdekken dat we met weinig letters al zoveel woorden kunnen maken. 
Op woensdag sloten wij de warme ochtend af met een waterfeest. De kinderen hebben ontzettend genoten en de leerkrachten waren drijfnat, missie geslaagd dus! Donderdagmiddag hebben we ons heerlijk vermaakt in het bos. Hierbij willen we Anniek, de mama van Nicolai,  bedanken voor de lekkere limonade. 
Vrijdag had groep 3A de eerste techniekmiddag. Het was een leerzame middag. Ouders die hebben geholpen, bedankt! Volgende week dinsdag heeft groep 3B techniekmiddag van 13.30 tot 14.15.                                                                                                           Denkt u ook nog even aan de informatieavond van aanstaande maandag 19 september.  We starten om 19.00u!

Groep 4

Woensdag hebben wij genoten van een fantastisch waterfeest! Dat was heel fijn met die warmte. Afgelopen vrijdag was de eerste techniekmiddag. De kinderen hebben veel verschillende activiteiten gedaan en het was erg leerzaam. In de klas oefenen wij tijdens de taalles het alfabet en met rekenen hebben wij een start gemaakt met de tafels. Voor de woensdagochtend zijn wij nog op zoek naar ouders die van 8.30 tot 9.00 uur een groepje kinderen willen begeleiden met lezen. 

Het adres van Joep Groeneveld is: Jan Schuijtlaan 18.

 

Groep 4/5

Op dinsdag en donderdag volgen de kinderen de lessen van topondernemers, samen met groep 4 en 5. Deze week is de eerste opdracht afgerond. Wat hebben de kinderen hier enthousiast aan gewerkt. Het onderwerp voor groep 4 was water en voor groep 5 aardbevingen. De kinderen van groep 4 hebben vragen beantwoord en een tekening gemaakt. Groep 5 heeft informatie over aardbevingen gezocht op internet en dit verwerkt in een poster. Woensdag hebben we een waterfeest gehouden op het plein en dit was een groot succes. De kinderen konden elkaar heerlijk nat spuiten. Vrijdag 23 september heeft groep 4/5 techniekmiddag, van 13.30 tot 14.15. We kunnen hierbij hulp gebruiken van 2 ouders. U kunt zich inschrijven op de lijst bij de deur.

 

Groep 5

Deze week hebben we ondanks de warmte goed gewerkt. Woensdag werd de dag heerlijk afgesloten met een waterfeest op het plein. Kinderen hadden zelf waterpistolen e.d meegenomen en konden heerlijk elkaar nat spuiten. Leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen hieraan beleefden. 

 

Groep 6

De woorden van blok 1 staan in Bloon. Als uw kind wilt oefenen; bij de loginnaam en wachtwoord heeft alleen de 5  plaats gemaakt voor de 6. Mocht het toch niet lukken, vraagt u het dan de leerkracht nog eens. Volgende week volgt het dictee.

Groep 7
Wat was het fijn afgelopen woensdag om een half uur met waterpistolen achter elkaar aan te mogen rennen. Een gezellig moment in deze warme week. 
De intekenlijst voor de ouder/kind gesprekken van groep 7 hangen boven op de deur van ons lokaal.

Groep 8

Deze week stond in het teken van water. Afgelopen woensdag hebben we genoten van het waterfeest! Er gaan al stemmen op om volgende keer ook ouders te vragen om mee te doen ... En vrijdag hebben de kinderen van de groepen 7 en 8 samen met de kinderen van de groepen 1 en 2 gevist. De kinderen ontdekten veel over het leven in de sloot en wat daarnaast opviel is dat de oudere kinderen ontzettend lief en geduldig zijn voor de kleinsten van de school.

A.s. maandag 19 september hebben wij topotoets over ’de wereld’.

Donderdag de 22ste hebben wij dictee over blok 1.

 

 

14 september waterfeest 14 september waterfeest
vissen in de vijver vissen in de vijver