Info 9 september 2016

ingevoerd op 06-07-2016

Inhoud

Schoolfotograaf

Oproep keukenhulp

Allergieouder

Gezocht/gevonden

Verjaardagen

Groepen

Taalkaarten groep 8

 

Schoolfotograaf

Alle kinderen zijn alleen of samen mer broer en zus op de foto gegaan. Het duurt ongeveer 2 à 3 weken voordat de fotozakjes worden geleverd.

 

Oproep keukenhulp

We hebben op school geen formatiebudget voor een concierge en roepen daarom de hulp in van u. U kunt zich alleen maar ook als tweetal opgeven bij Theresia voor de volgende vrijwilligerstaak:

Wie wil vast op maandagochtend om 8.30 uur de keuken opruimen en de koffiepot klaarzetten? Het duurt ongeveer 10-15 minuten en de leerkrachten zijn er blij mee want zij kunnen dan bij de groep blijven.

Wie wil vast op dinsdagochtend om 8.30 uur de keuken opruimen en de koffiepot klaarzetten? Het duurt ongeveer 10-15 minuten.  

Wie wil vast op dinsdag lunchtijd om 11.45 uur de waterkoker aanzetten, drie theekannen klaarzetten en de keuken opruimen? Het duurt ongeveer 20 minuten.

Wie wil vast op donderdagochtend om 8.30 uur de keuken opruimen en de koffiepot klaarzetten? Het duurt ongeveer 10-15 minuten. 

 

Allergieouder

Beste ouders/verzorgers,

Zoals u het in het Jaarboekje al kon lezen, ben ik de ”allergieouder” op de Benedictusschool. Mocht uw kind een allergie of intolerantie hebben m.b.t. voedsel, dan bestaat de mogelijkheid om jullie kind bij mij aan te melden. Graag ontvang ik dan jullie e-mailadres en 06-nummer. We hebben een WhatsApp-groep opgericht om de ouders zo snel en zo volledig mogelijk te kunnen informeren over speciale gelegenheden, zoals Sint, Kerst, Pasen, schoolreisje, etc., wanneer de leerlingen meestal iets lekkers aangeboden krijgen van school of van de ouderraad. 

 

Mijn e-mailadres: tiborcseperke@gmail.com

Mijn telefoonnummer: 06-51795040

Met vriendelijke groet,

Cseperke Tibor

moeder van Maarten uit groep 4 en David uit groep 3

Gezocht/gevonden
Thijs van Geluk is afgelopen donderdag zijn gymbroek kwijtgeraakt in de gymzaal aan de Burenweg. Het is een blauwe korte broek met het getal 68 erop. Thijs zit in groep 3A.

 

Verjaardagen

11 september HugoStoker, groep 6   

14 september Joppe van Kampen, groep 7   

15 september Manos Vogelzang, groep 4   

16 september Twan Beentjes, groep 4   

16 september Julia Koomen, groep 7   

Wij rekenen op een gezonde en bescheiden traktatie.

 

Groepen

Vrijdag 16 september gaan de kinderen van groep 7 en 8 naar de vijvers met de kleuters. Ze gaan samen slootonderzoek doen. Heeft u thuis emmertjes, schepnetjes, zoekkaarten of bakjes? Wilt u zo vriendelijk zijn dit aan uw bovenbouwer of kleuter mee te geven deze dag.

 

Taalkaarten groep 8

Beste oud leerlingen en ouders, als jullie thuis nog taalkaarten hebben, zou je die aub terug op school willen bezorgen? Dank jullie wel.

 

Groepen 1/2 

Vrijdagmiddag 16 september hebben we geen speelgoedmiddag, want we gaan met de bovenbouw naar de waterkant! Denk aan je schepnetje en emmertje!

Woensdag 7 september zijn we begonnen met het thema familie. De kinderen mogen een foto meenemen van vroeger (van zichzelf of een familielid). Het liefst in een envelop met op de achterkant van de foto wie er op staat. We gaan dan raden van wie de foto is. Natuurlijk krijgt u na afloop van dit thema de foto weer terug.

De kleutergroepen zijn op zoek naar ouders die na de vakanties de luizencontrole willen uitvoeren in de kleutergroep. Belangstellenden kunnen zich aanmleden bij de leerkrachten.

 

Groep 3A en 3B

Het nieuwe adres van Mijs is De Hoop 2d in Uitgeest.
Afgelopen week hebben wij de woorden vis en sok geleerd. De letters v, i en s zijn erbij gekomen aan onze letterlijn. 
Met rekenen hebben wij geoefend met de getallenlijn en getalrelaties. 
Het thema van Topondernemers is ’langs de waterkant’. Wij hebben deze week een heel bijzonder schilderij bekeken. Het schilderij bestond helemaal uit waterdieren, maar had toch de vorm van een gezicht. Wij hebben tijdens deze les onze eigen fantasievis gemaakt. Het zijn allemaal kunstwerkjes geworden. Vrijdag 16 september is de eerste techniekles voor groep 3A(Laura), wilt u ons hierbij komen helpen dan bent u welkom van 13.30u tot 14.15u. De inschrijflijst hangt bij de deur. Groep 3B(Stefanie en Caroline) heeft techniekles op dinsdag 20 september van 13.30u tot 14.15u. Hiervoor kunt u zich inschrijven, de inschrijflijst hangt bij de deur. Wij willen u alvast melden dat wij op maandag 19 september een informatieavond houden speciaal voor groep 3A en 3B. U bent van harte welkom, we starten om 19.00u. U komt toch ook?
 

Groep 4

Op de woensdagochtend willen wij starten met lezen in groepjes. Hiervoor hebben wij ouders nodig die elke woensdagochtend van 8.30 tot 9.00 uur een klein groepje willen begeleiden. U kunt zich aanmelden bij de leerkracht. Alle kinderen zijn gewend aan de nieuwe groep en weten hun plekje te vinden bij binnenkomst. Wilt u uw kind bij de deur gedag zeggen, zodat het kind binnen meteen kan beginnen? Donderdag is het eerste signaaldictee. De kinderen krijgen komende week allemaal een kaartje mee met daarop de inloggegevens voor de oefenwebsite bloon.nl. Hier kan uw kind het komende jaar de spellingwoorden oefenen die wij op school behandelen. Sinds afgelopen donderdag hebben wij in groep 4 een stagiaire. Zij heet Jacintha en is elke donderdag en vrijdag in onze klas. 

 

Groep 4/5

Het nieuwe adres van Babs is De Hoop 2d in Uitgeest. Op vrijdagochtend gaan een aantal kinderen lezen in groepjes, van 8.30 tot 9.00. We hebben hiervoor hulp nodig van 2 ouders. U kunt zich aanmelden bij de leerkracht. Ieder ochtend mogen de kinderen bij het binnenkomen meteen beginnen met de inloopactiviteit. U kunt bij de deur uw kind gedag zeggen. Het oefendictee is deze week afgenomen. Uw kind heeft het dictee meegekregen naar huis, zodat u kunt zien welke woorden nog geoefend kunnen worden. Woensdag a.s is het einddictee van het eerste blok. 

 

Groep 5

Het adres van Roos is Zeeweg 8. Op woensdagochtend gaan een aantal kinderen lezen in groepjes, van 8.30 tot 9.00 uur. We kunnen uw hulp hierbij graag gebruiken! U kunt zich aanmelden bij de leerkracht. Sinds afgelopen donderdag hebben wij in groep 5 een stagiair. Hij heet Menno en komt ons het komende half jaar helpen op donderdag en vrijdag. Gezellig!

Groep 6 

Het adres van Bram is Kennemerstraatweg 302.

Deze week is het eerste spellingblok mee naar huis gegeven met daarbij een werkblad aan de kinderen die wat extra oefening kunnen gebruiken. Wekelijks krijgen zij op vrijdag een blad mee naar huis. De kinderen leveren dit blad uiterlijk donderdag weer in. Voor alle kinderen geldt de site Bloon waar wekelijks nieuwe woordjes te oefenen zijn.

Op maandag, dinsdag en woensdag is dit schooljaar juf Renée bij ons in de klas. Zij is derdejaars studente aan het Horizon college. 

Groep 7

Het adres van Fleur is Zeeweg 8.
Dinsdag hebben wij veel kilometers gefietst om bij de Hoep en de Kwal in Castricum langs te gaan. Hier zijn wij bezig geweest met de waterzuivering van rioolwater tot drinkwater. Het fietsen bleek een goede oefening ter voorbereiding van het kamp voor 6 en 7 aan het eind van dit schooljaar.
Ook hebben wij onze eerste presentaties gehouden i.v.m. Topondernemers. De kinderen hebben aan elkaar hun uitlegplaten en muurkranten over waterzuivering en waterkringloop gepresenteerd. 

Wij hebben luizen in de klas. Wilt u uw kind de komende tijd hierop controleren?
 

Groep 8

Het adres van Job is Kennemerstraatweg 302.

Vandaag zijn wij hartelijk ontvangen op het landgoed Nijenburg. De kinderen vonden de rondleiding door de tuinen zeer interessant en het was gewoon gaaf om ’het grote huis’ waar je altijd langs rijdt een keer te kunnen bezoeken. Ook mochten wij op visite bij de tante van Sterre. Zij woont op het landgoed. Zij had lekkere limonade voor ons klaar staan.

De leerstof voor de 1e topotoets is mee naar huis. De toets is gepland op maandag 19 september.

Het huiswerk bestaande uit de taalkaarten is mee naar huis gegeven. Het is de bedoeling dat de kinderen 2 kaarten per schrift per week maken. Zij plannen dit zelf.

Daarnaast krijgen de kinderen iedere vrijdag een stencil mee als huiswerk. Dit stencil moet uiterlijk op dinsdag ingeleverd worden.

 

Taalkaarten groep 8

Beste oud leerlingen en ouders, als jullie thuis nog taalkaarten hebben, zou je die aub terug op school willen bezorgen? Dank jullie wel.

 

 

kwal1 kwal1
pres1 pres1
8 monument 8 monument