Info 2 september 2016

ingevoerd op 06-07-2016

Inhoud:

Start

Schoolmelk

Administratie

Schoolfotograaf

HEEL NEDERLAND TELT MEE

Verjaardagen

Groepen

 

Start

Het was voor iedereen weer even wennen deze week; vroeg uit bed; eerder naar school; tussendoortje en lunchtrommels mee; andere lokaal en andere leerkracht etc.
Gelukkig hebben de kinderen inmiddels hun plek weer gevonden en zijn wij weer gewend aan de schooldag met een continurooster. 

 

Schoolmelk

Op de Benedictusschool bestaat de mogelijkheid om uw kind ’schoolmelk’ te laten drinken. Campina Melkunie biedt 2 producten aan: verse halfvolle melk of Optimel Framboos. U kunt ook kiezen of uw kind tijdens de ochtendpauze (ongeveer om 10.00 uur), tijdens de middagpauze (ongeveer om 12.00 uur) of twee keer per dag zijn of haar drinken krijgt. Meer informatie over schoolmelk kunt u vinden op www.campinaopschool.nl. Via die site kunt u uw kind ook opgeven.

 

Administratie

Afgelopen week heeft u het jaarboekje ontvangen met daarin de adresgegevens. Wilt u controleren of de gegevens juist zijn en als dat niet zo is, wilt u dan de wijziging a.u.b. doorgeven. Dit geldt ook als u een nieuw telefoonnummer of e-mail adres heeft! Wij vermelden dat dan in de nieuwsbrief.

 

Schoolfotograaf

Komende donderdag en vrijdagochtend komt de schoolfotograaf van alle kinderen portretfoto’s maken. Ook worden er foto’s van broers en zusjes samen gemaakt.

Vrijdag vanaf 12.00 uur mogen broers en zussen samen op de foto met broer / zus die niet (meer) op de basisschool zitten. 

 

HEEL NEDERLAND TELT MEE

Op 19 september start het grote nationale fietsonderzoek. Net als vorig jaar worden de fietsbewegingen in kaart gebracht. Dit jaar doet de gemeente Heiloo voor het eerst mee. Met dit onderzoek willen zij beter inzicht krijgen in de fietsroutes en fietsgedrag; waar kan de deelnemer door fietsen. Waar ondervindt men oponthoud? Waar is het druk? ”Hoe meer we weten, hoe beter we ons beleid hierop kunnen afstemmen. Meedoen is makkelijk! Alles wat de deelnemer nodig heeft: een fiets en de gratis Fietstel-app. Deelnemers maken dan meteen kans op 1 van de 25 Veloretti fietsen in zijn of haar favoriete kleur”.

De gemeente: ”Wij gebruiken deze data als input voor het verkeersplan Heiloo 2017 e.v.. Wethouder Rob Opdam gaat op maandag 19 september het startsein geven voor de nationale Fiets telweek op het PCC Heiloo”. 

 

Verjaardagen

03 september Marits Koning, groep 8   

03 september Taeke Leek, groep 3B  

08 september Loa Pelleboer, groep 1/2B

Wij rekenen op een gezonde en bescheiden traktatie.

 

Groepen

Groep 1/2a en Groep 1/2b

Wij zijn op zoek naar ouders die na de lunch een half uurtje willen komen helpen op school. De leerkrachten zijn dan in de gelegenheid om ieder een kwartiertje pauze te hebben. U loopt dan met een van de twee leerkrachten van de kleutergroepen buiten op het plein. Als u 1 of 2 keer zou willen komen helpen zijn wij u erg dankbaar. De intekenlijst hangt op het prikbord bij de kleuteringang.


Gymlessen groep 3
Dit schooljaar gymmen de groepen 3 iedere woensdag. De maandag en donderdag wisselen wij af. De ene week zal een groep op maandag en woensdag gymmen en de andere week op woensdag en donderdag. Komende week gymt groep 3A op woensdag en donderdag en groep 3B op maandag en woensdag. Wilt u zorgen voor een gymtas met daarin een korte broek met een t-shirt of een gympakje en goedpassende gymschoenen? Op donderdag krijgt u de gymtas weer mee naar huis om te wassen. Wilt u er voor zorgen dat deze uiterlijk maandagochtend weer op school is?
Juf Laura zal de gymlessen verzorgen voor beide groepen 3.    

 

Groep 3A en 3B

Adreswijziging
Jayden is verhuisd naar Zomerlinde 14, Heiloo. Wilt u deze wijziging noteren in uw jaarboekje!
Wij zijn afgelopen week goed gestart. Het was allemaal nieuw, maar wat kan de groep al goed werken. Wij hebben de woorden ik, maan en roos geleerd. Ook hebben wij de m en r leren schrijven. Met rekenen zijn wij in een gloednieuwe methode gestart. Wij zijn bezig geweest met de getallenlijn t/m 10, ordenen en het oefenen van getalbeelden met behulp van een dobbelsteen. Wij hebben ook de cijfers 0 t/m 2 leren schrijven. 
Topondernemers is ook een nieuw vak voor de kinderen. Tijdens deze lessen komen de zaakvakken aan bod. Afgelopen donderdag hebben de kinderen geleerd op welke manieren je water kunt besparen.

Deze week werd het verrijdbare interactieve schoolbord gebracht en daar zijn wij erg blij mee. 
 

Groep 4

De eerste week zit er op! Ook in groep 4 hebben we een goede start gehad. De kinderen hebben kennis gemaakt met de nieuwe rekenmethode en ook de methodes voor Estafette lezen en taal waren nieuw. We hebben geleerd hoe we in ons reken- en taalschrift moeten werken en we hebben de hoofdletters N en M leren schrijven. De kinderen hebben een blad meegekregen met daarop de woordjes die wij de komende weken oefenen tijdens de spellinglessen. Het is belangrijk dat u ook thuis met uw kind de woordjes oefent.


Groep 4/5

We zijn het nieuwe schooljaar goed begonnen. Alle kinderen hebben hun eigen plekje in de groep en we zitten in een gezellig lokaal. En de kinderen hebben al erg goed gewerkt. Met rekenen werken we volgens de nieuwe methode. Er zijn basislessen, en daarnaast werkt iedereen aan zijn eigen weektaak. Met spelling hebben de kinderen een blad meegekregen naar huis, met daarop de woorden die we deze weken oefenen. Het is de bedoeling dat u deze woorden thuis ook oefent met uw kind. Op het blad staan ook de data van de dictees vermeld. Na het dictee volgt weer een nieuw blok, met nieuwe spellingwoorden. We gymmen op maandag en donderdag. In de groep hebben we ondersteuning van juf Anne, zij is onderwijsassistente bij ons op school.

Groep 5

Ook wij zijn deze week enthousiast begonnen. Wat is het fijn dat wij de kinderen al kennen! Natuurlijk zijn ze enorm gegroeid sinds groep 3! De rekenmethode is nieuw en mooi gedifferiëntieerd. Het werken met de weektaak is even wennen, maar wel erg leuk. Met spelling hebben de kinderen een blad meegekregen naar huis, met daarop de woorden die we deze weken oefenen. Het is de bedoeling dat u deze woorden thuis ook oefent met uw kind. Op het blad zijn ook de data van de dictees vermeld. Na het dictee volgt weer een nieuw blok, met nieuwe spellingwoorden. We gymmen op maandag en donderdag. Vanaf groep 5 gaan de kinderen na het gymmen douchen. Op donderdag verzamelen we niet op school. De leerkracht is vanaf 8.20 uur aanwezig in de gymzaal aan de Burenweg om de les klaar te zetten. U kunt uw kind vanaf 8.20 uur tot 8.30 uur daar heen brengen. 

 

Groep 6 

We zijn weer gestart, het was even wennen maar de kinderen hadden er  zin in. We zijn begonnen met de nieuwe rekenmethode, een methode waarbij de kinderen nog beter op hun eigen niveau kunnen werken. 

Maandag starten wij  om 8.30 uur met gym. De kinderen die vlak bij de Burenweg wonen mogen direct naar de gymzaal gaan. De leerkracht vertrekt om 8.25 uur met de groep vanaf school.

 

Groep 7

De kinderen vonden het fijn om weer in het hoofdgebouw te zijn en dan ook nog in een groot lokaal boven. Er is door de kinderen al veel werk verzet deze week onder begeleiding van de leerkrachten. Afwisselend werken wij, Tineke en Ivo met niveaugroepen in ons (of ander) lokaal of aan de tafels in Hetloo. Wij gymmen op maandag- en donderdagmiddag. De kinderen van de groepen 7 en 8 worden gemengd, zodat we met kleinere groepen kunnen gymmen.

Komende dinsdag willen wij, i.v.m. Topondernemers, een bezoek brengen aan De Hoep. Hiervoor moeten alle kinderen op de fiets komen. Wij zoeken nog twee ouders die mee willen fietsen. Lijkt u dit wat, meld dit dan even bij de leerkracht. 

 

Groep 8

Wij hebben een goede start gehad in groep 8. Iedereen wist de weg naar boven te vinden. Het laatste jaar op de basisschool is een heel bijzonder jaar voor de kinderen.

Woensdag konden wij beginnen met de nieuwe digitale rekenmethode. Na de instructie maken de kinderen de sommen op de Chromebooks.

Wij gymmen op maandag- en donderdagmiddag. De kinderen van de groepen 7 en 8 worden gemengd, zodat we met kleinere groepen kunnen gymmen. Op maandag krijgen de kinderen die op school zijn Engels en op donderdag worden creatieve activiteiten gepland.

In verband met de landelijke monumentendag zijn wij uitgenodigd om het landgoed Nijenburg te bezoeken op vrijdag 9 september. Wij lopen daar naar toe en krijgen daar een rondleiding.

 

koffie eerste schooldag koffie eerste schooldag
verrijdbaar digibord verrijdbaar digibord